TV'de gördü organlarını bağışladı

 Samsun'da hayatını kaybeden 29 yaşındaki 2 çocuk annesi bir kadın, televizyonda izlediği organ bağışı ilgili haberi üzerine eşine vasiyet edince organları bağışlanıp 4 kişiye umut oldu.Samsun'un İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden 7 yıl

TV'de gördü organlarını bağışladı

 Samsun'da hayatını kaybeden 29 yaşındaki 2 çocuk annesi bir kadın, televizyonda izlediği organ bağışı ilgili haberi üzerine eşine vasiyet edince organları bağışlanıp 4 kişiye umut oldu.

Samsun'un İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden 7 yıllık evli 2 çocuk annesi ev hamını Çiğdem Güven, bir süre önce eşiyle birlikte evinde bir televizyon programında izlediği organ bağışı haberleri üzerine, eşine organlarını bağışlayıp zor durumda kalan insanlara yardımcı olmak istediğini vasiyet etti. Ailesiyle birlikte karne tatili dolayısıyla bir hafta önce Salıpazarı ilçesi Fındıklı köyüne giden Çiğdem Güven, temizlik yaparken olduğu yere düştü.

Temizlik maddelerinden zehirlendiği tahmin edilen Çiğdem Güven önce Çarşamba Devlet Hastanesi'ne ardından da Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne oradan da Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Beyninde baloncuk oluştuğu ve beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek ameliyat olan Çiğdem Güven'in önceki gün beyin ölümü gerçekleşti. Hüseyin Güven (33), eşinin beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine vasiyetini yerine getirerek organlarını bağışladı.

Bugün sabaha karşı Çiğdem Güven'in organları alınarak kalbi Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki hastaya, karaciğeri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki hastaya ve böbreklerinden biri Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki hastaya, diğer böbreği ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki hastaya nakil edilmek üzere gönderildi. Çiğdem Güven'in cenazesi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin morgundan alınarak Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi.

Burada yapılan duaların ardından helallik alındı. Ailesi ve yakınları Çiğdem Güven'in ardından gözyaşı döktü. Kızının ölüm haberini çalıştığı Bursa'dan alarak Samsun'a gelen baba Mehmet Kelleci, kızının tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Çiğdem Güven'in dayısı Kemal Salır (50), yeğeninin ölümünden kısa bir süre önce televizyon programından organ bağışı haberini izlediğini ve eşine vaziyet ettiğini söyledi. 7 yaşındaki Feyyaz ve 4 yaşındaki Seval adında 2 çocuk annesi olan Çiğdem Güven'in cenazesi Bahçelievler Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Ailesi Kapristanlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam