Tuzla Piyade Okulunda köpek skandalı

 İstanbul Tuzla Piyade Okul Komutanı Tümgeneral Göktürk Gökbayrak'ın köpeğinin bakmakla görevlendirilen eri parçaladığının ortaya çıkması büyük tepki çekti. Askerlerin görevleri dışında işlerde çalıştırılamayacağı vurgulanırken, bu tür keyfi uygulamaların

Tuzla Piyade Okulunda köpek skandalı

 

İstanbul Tuzla Piyade Okul Komutanı Tümgeneral Göktürk Gökbayrak'ın köpeğinin bakmakla görevlendirilen eri parçaladığının ortaya çıkması büyük tepki çekti. Askerlerin görevleri dışında işlerde çalıştırılamayacağı vurgulanırken, bu tür keyfi uygulamaların erleri intiharlara kadar götüren bunalımlara sürüklediği belirtildi.
 
♦ Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi: Komutanın şahsına ait köpeğin, er ya da erler tarafından bakılması yerinde değildir. Köpek tarafından ısırılmış erimiz, güvenlik için alınmış köpeğin sorumlusu ise normal karşılanır.Ancak diğer durumda erin görevi uygun değildir. 
 
♦ Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Avukat Mehmet Kasap: TSK bünyesindeki erlerimize bu tür özel işlerin yaptırılması vicdanları yaralıyor.Her askerin görev ve salahiyeti mevzuatla belirlenmiştir. Bu mevzuatın dışına çıkarak er ya da erlerimize birtakım özel işlerin yaptırılması asla kabul edilemez.
 
♦ Emekli Jandarma Kurmay Binbaşı Kemal Şahin: Malesef pek çok kışlada sadece generaller değil, albaylar, yarbaylar hatta daha düşük rütbeli subaylar bile kendi şahsi köpeklerini besler. Sanki resmiymiş gibi köpeklere bakan gayrinizamî askerler olur. Böyle bir görev tabii ki suçtur.Hukukun gereği yapılarak, olayın sorumlularına hesabı sorulmalıdır.
 
♦ Asker Hakları Platformu Sözcüsü Tolga İslam: Kanunda da yeri yok.Herhangi bir rütbeli şahsi işi için eri kullanamaz. Denetimsizlik rütbeliye istediği her şeyi yaptırma gücü veriyor. Bunlar aslında çok yaygın örnekler. Şahsi baskılara dayanamayıp akıl sağlığını yitiren, intihar eden askerler oluyor. Son 10 yılda çatışmada ölenlerin sayısından bir buçuk kat daha fazlası intihar etti. Kötümuameleye uğrayan askerlerin intiharı düşündüğü açıkça belli oluyor. Şahsi işler de kötü muamele şeklidir.
 
ULAŞTIRMA ER TERFi ETTi (!)
 
Skandalın yeni boyutları da gün yüzüne çıktı. Uzun süre hastanede tedavi görmek zorunda kalan ulaştırma er M.A.Ç'nin sesini çıkarmaması için komutanın eşinin şoförlüğüne getirildiği öne sürüldü. Adının 'Köpük' olduğu öğrenilen Golden cinsi köpek tarafından ısırılan er M.A.Ç'nin sivilde bir beyaz eşya servisinde çalıştığı aktarıldı. Olayın ardından bir süreliğine hava değişimine gönderilen erin psikolojisinin bozulduğu kaydedildi. Sol bacağına ameliyatla 17 dikiş atılan ere, köpeğin aşılarının olmaması nedeniyle kuduz ve tetanos aşısı da yapılmıştı. Er, 20 gün hastanede tedavi görmüştü.
 
Kaynak : Bugün 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler