Türklerin ortak dili yok mu?

 Trabzon’da yapılan 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayında ilginç detay.Hamamızade İhsan bey kültür merkezinde 5.si düzenlenen Türk Dünyası Mimarlık kurultayı için ülkemize 7 Türki Cumhuriyetinden gelen misafirlerin yapılan konuş

Türklerin ortak dili yok mu?

 

Trabzon’da yapılan 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayında ilginç detay.

Hamamızade İhsan bey kültür merkezinde 5.si düzenlenen Türk Dünyası Mimarlık kurultayı için ülkemize 7 Türki Cumhuriyetinden gelen misafirlerin yapılan konuşmalarını takip etmek için kullandıkları yöntem akıllara Türklerin ortak kullandıkları bir dilin olmadığını ortaya çıkardı.

Kurultayın yapıldığı kültür merkezine gelen katılımcılara Türkçe yapılan konuşmaları Rusça ve İngiliz diline çevirerek dinlemeye yarayan cihazlar verildi. Cihazları pasaport ve kimlik kartlarını vererek alan katılımcılar konuşmanın sonuna kadar bu cihazları kullandılar.

Kurultayın yapıldığı Kültür Merkezine 800 adet getirilen cihazları en fazla alan ülke katılımcılar ise Kazakistan ile Özbekistan bu iki Türk ülke katılımcıları Türkçe konuşmaları Rusça dinledi.

Kurultay’da gerçekleşen bu olay 7 Türk devletinin Türkçe’den uzaklaştığını gösteriyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam