Türkiye'yi ağlatan dram

Adana’da, kronik solunum yetmezliği ve SMA hastalığı nedeniyle makineye bağlı yaşayan ve ailesinin masraflarını karşılayamadığı için tek kullanımlık tıbbi malzemeleri sıcak su ile yıkayıp tekrar tekrar kullandırdığı minik Ceyhun’un dramı tüm Türkiye’yi ağ

Türkiye'yi ağlatan dram

Adana’da, kronik solunum yetmezliği ve SMA hastalığı nedeniyle makineye bağlı yaşayan ve ailesinin masraflarını karşılayamadığı için tek kullanımlık tıbbi malzemeleri sıcak su ile yıkayıp tekrar tekrar kullandırdığı minik Ceyhun’un dramı tüm Türkiye’yi ağlattı.

4 günlükken kronik solunum yetmezliği ve SMA hastalığı teşhisi konulan Ceyhun Yiğit’in, Aslan ailesinin iki odalı evinde Sağlık Bakanlığı tarafından verilen cihazlarla yaşam mücadelesi vermesi, birçok hayırseveri üzüntüye boğdu. Aslan ailesinin masraflarını karşılayamaması nedeniyle günlük kullanılarak atılması gereken mama torbası ve aspire çubuklarını sıcak su ile yıkayarak tekrar kullanmak zorunda kalan minik Ceyhun’un, yaşıtı çocukları görünce için için ağlaması birçok hayırseveri gözyaşlarına boğdu. Hayırseverler, Engin ve Çiğdem Aslan çiftini arayarak, minik Ceyhun için para ve tıbbi malzeme yardımında bulunmayı teklif etti.

“CEYHUN’UM İYİ OLSUN DİYE BENİMLE AĞLADILAR”

Kendisini arayan hayırseverlere teşekkür eden anne Çiğdem Aslan, “Hepsinden Allah razı olsun, Allah işlerini rast getirsin. İnsanlar beni maddi ve manevi destek için aradılar. Maddi olarak ve manevi olarak tüm Türkiye duyarlı oldu. Çoğu insanlar aradıklarında ağladı. Yeter ki Ceyhun’um iyi olsun diye onlar da benimle beraber ağladılar. Onlar da benimle derdimi paylaştılar. Ceyhun’u yaşatmayı çok istiyoruz biz. Allah razı olsun hayırseverlerimizden, bütün vatandaşlarımızdan. Ben onlara çok teşekkür ediyorum ayrı ayrı. Onların desteği ve Allah’ın izni ile Ceyhun ayağı kalkacak. Ben buna inanıyorum” dedi.

Çiğdem Aslan, isteğinin Ceyhun’un iyileşmesi ve Ceyhun’a bakabileceği hijyenik bir odasına sahip olmak olduğunu söyledi.

“KİMİ ÇOCUĞUNA BENZETTİ, KİMİ; ‘GÖZLERİ ÇOK GÜZEL’ DEDİ”

Anne Aslan, hayırseverlerin Ceyhun’a üzüldüklerini ve Ceyhun’un durumu nedeniyle yüreklerinin burkulduğunu anlattıklarını kaydederek, “Ceyhun’un bu durumuna onlar da çok üzüldüler. Kimi ‘Ceyhun benim çocuğuma çok benziyor’ dedi. Ben de; ‘Allah bağışlasın, Allah kaderini Ceyhun gibi yazmasın’ dedim. Kimi; ‘Ne kadar tatlı, ne kadar güzel gözleri var. Allah’ım esirgesin’ dedi” diye konuştu.

“MADDİ VE MANEVİ YARDIMLAR KADAR DUALARA DA İHTİYACIMIZ VAR”

Dualara da ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çiğdem Aslan, “Benim insanların dualarına da ihtiyacım var. Maddi ve manevi yardımdan çok dualara ihtiyacım var. İnşallah devlet büyüklerimiz de bizi görüyorlardır. Sesimizi duyuyorlardır. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum; ne olur yardım elinizi uzatın bana. Sayın Başbakanım Ahmet Davutoğlu sizlerden de yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam