Türkiye'nin ilk kedi evi

 ürkiye'nin ilk 'Kedi Evi', Adana'nın Çukurova ilçesinde hizmete açıldı. Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) tarafından hazırlanan; 'Kedi Beslenme ve Sığınma Evi Projesi' kapsamında hazırlanan 'Kedi Evi'nin açılışını, Belediye Başkanı Yıldıray Arık

Türkiye'nin ilk kedi evi

 

ürkiye'nin ilk 'Kedi Evi', Adana'nın Çukurova ilçesinde hizmete açıldı. Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) tarafından hazırlanan; 'Kedi Beslenme ve Sığınma Evi Projesi' kapsamında hazırlanan 'Kedi Evi'nin açılışını, Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan çocuklarla birlikte gerçekleştirdi.

Merkez ilçe Çukurova'da yer alan Güzelyalı Dinlenme Parkı içerisinde yapılan; 'Kedi Evi'nin açılışına; Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ile birlikte DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık da katıldı. Yoğun ilgi gösterilen açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Yıldıray Arıkan, söz konusu ev ile birlikte sokaktaki kedilerin koruma altına alınacağını dile getirdi. 'Kedi Evi'ni sadece Güzelyalı'da değil, ilçenin dört bir yanındaki parklara da inşa edeceklerini kaydeden Arıkan, bu konudaki çalışmaların da sürdürüldüğünü vurguladı.

DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık ise, Türkiye'nin ilk kedi evinin Adana'da kurulduğunu ifade ederek, eve kedilerin soğuk havalarda rahatlıkla girip çıkabileceği, fakat insanların ulaşamayacakları bir tarzda yapıldığını kaydetti. Sokaklarda kedi ve köpeklerin karınları aç olduğunda insanların peşinden gittiğini veya kapılara dolandığını hatırlatan Çıtırık, bu sırada hayvanların tekmelendiğini, taşlandığını ya da kaynar su dökülerek uzaklaştırılmaya çalışıldığını belirtti. 

Hem hayvanları insanların şiddetinden korumak, hem de bu varlıkların kişilere vereceği rahatsızlığı önlemek amacıyla; 'Kedi Beslenme ve Sığınma Evi Projesi'ni geliştirdiklerini anlatan Çıtırık, "Parkın bir köşesine konan 'Kedi Evi'nin anahtarı gönüllülerde bulunacak. Oraya mamalar konacak. Bu kedi evi, gönüllülerce mamalar farklı yerlere konarak çevre kirlenmesinin de önüne geçilecek. Uygar ve vicdanı gelişmiş bir toplumun en önemli göstergelerinden birisinin de hayvanların yasam hakkına sahip çıkılması, onlara merhamet ve şefkat göstermiş olmasıdır" dedi. 

Konuşmaların ardından 'Kedi Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık ve çocuklarla birlikte 'Kedi Evi'nin açılışını birlikte gerçekleştirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam