Türkiye'nin ilk ısıtmalı otobüs durağı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce kış mevsiminde şiddetli soğukların yaşandığı şehirde vatandaşların otobüs beklerken üşümemeleri için klimalı ve otomatik kapılı ilk otobüs durağını Yakutiye ilçesi sınırlarındaki Cumhuriyet Caddesi'nde hizmete soktu.Yakut

Türkiye'nin ilk ısıtmalı otobüs durağı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce kış mevsiminde şiddetli soğukların yaşandığı şehirde vatandaşların otobüs beklerken üşümemeleri için klimalı ve otomatik kapılı ilk otobüs durağını Yakutiye ilçesi sınırlarındaki Cumhuriyet Caddesi'nde hizmete soktu.

Yakutiye Medresesi önüne yerleştirilen klimalı otobüs durağının açılış törenine katılan Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Amir Badur, Türkiye'de bir ilke imza attıklarını öne sürdü.
 
Badur, hizmete sokulan klimalı durak sayesinde vöatandaşların soğuk havalarda üşümeden otobüs bekleyeceklerini ifade etti. Söz konusu durağın sahip olduğu klima özelliği ile yazın da sıcaklardan bunalanları serinleteceğine işaret eden Amir Badur,"Klimalı durağı belediye atölyemizde ürettik. Soğuk bir iklimde yer alan Erzurum'da kış aylarında vatandaşlarımız üşümesin diye bu durağı tasarlayıp, hizmete soktuk.
 
Durak içerisinde otobüs takip sistemi de mevcut. Bu sayede güzergahtaki otobüslerin gelişi saati vesaire GPS yöntemiyle takip edilebiliyor." dedi.
 
Badur, söz konusu durağa ayrıca vatandaşların telefonlarını şarj edebilmeleri için de iki adet priz koyduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam