Türkiye'nin en uzun tüneli!

İstanbul - Bursa- İzmir Otoyolu'nun Altınova- Gemlik arasında bulunan ve daha önce 'Samanlı' adı verilen 3 bin 586 metre uzunluğundaki tünelin adı 'Orhangazi Tüneli' olarak değiştirildi.    Otoyol projesi kapsamında yapılan, Samanlı Dağı altında Yalova il

Türkiye'nin en uzun tüneli!
İstanbul - Bursa- İzmir Otoyolu'nun Altınova- Gemlik arasında bulunan ve daha önce 'Samanlı' adı verilen 3 bin 586 metre uzunluğundaki tünelin adı 'Orhangazi Tüneli' olarak değiştirildi. 
 
Otoyol projesi kapsamında yapılan, Samanlı Dağı altında Yalova ile Orhangazi arasındaki tünele 'Samanlı Tüneli' adı verildi. Tünelin tamamlanıp, otoyol çalışmalarının yüzde 40'a ulaştığı dönemde Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası bu tünelin adının 'Orhangazi Tüneli' olarak değiştirilmesi için çalışma başlattı. Bunun üzerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tünele 'Orhangazi' adının verilmesinin yerinde bir düşünce olduğunu söyleyip, isim değişikliği için talimat verdi.
 
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası'nın başlattığı süreç, tünelin Orhangazi ve Yalova tarafındaki girişlerinde bulunan levhaların önceki gün değiştirilmesiyle tamamlandı. Daha önce 'Samanlı Tüneli' yazan levhalar kaldırılıp, yerine 'Orhangazi Tüneli' yazanlar konuldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam