Türkiye’nin en büyük keklik üretme merkezi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'nin en büyük keklik üretme merkezini Konya'da kurdu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tesisin tam kapasite ile çalışmaya başlamasıyla birlikte yılda 100 bin adet kınalı keklik üretmeyi hedeflediklerini ifade e

Türkiye’nin en büyük keklik üretme merkezi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'nin en büyük keklik üretme merkezini Konya'da kurdu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tesisin tam kapasite ile çalışmaya başlamasıyla birlikte yılda 100 bin adet kınalı keklik üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

"Süneyle Biyolojik Mücadele, Yaban Hayatının Geliştirilmesi, Biyolojik Çeşitlilik ve Hayvan Genetik Kaynaklarının Korunması Temelinde Keklik Üretimi ve AR-GE Faaliyetlerinin Yürütülmesi Projesi" kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından temin edilen bin adet damızlık keklik ile üretim merkezi faaliyete geçti. Tesisin tam kapasite ile çalışmaya başlamasıyla birlikte yılda 100 bin adet kınalı keklik üretimi yapılmasını hedeflediklerinin altını çizen Bakan Eroğlu, Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü sahasında tahsis edilen alan üzerine kurulan Keklik Üretme Merkezi'nde damızlık kınalı kekliklerin ilk yumurtalarının Şubat ayında çıkacağını, civcivlerin ise Mayıs ayı sonunda çıkacağı bilgisini verdi. Afyon, Gaziantep, Samsun, Yozgat, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde de keklik üretimi yapan tesislerin mevcut olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, "Bin adet damızlık keklikle faaliyetlerine başlayan Konya'daki bu tesisimizde üretim tamamen otomatik makinelerle yapılacak. Üretilecek kınalı kekliklerin büyük çoğunluğu ise öncelikle Konya olmak üzere Türkiye'nin değişik bölgelerine gönderilerek tabiata bırakılacak" dedi.

"ARTIK KEKLİK DÜZ OVADA SÜNE AVLAYACAK"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüteceği proje ile 2016 Haziran ayından itibaren tabiata salınacak keklikler tarım zararlıları ile mücadeleye başlayacak. Eroğlu, Türkiye genelinde geniş bir yaşam alanına sahip kekliklerin tarım ürünlerinde ve ağaçlarda görülen zararlılarla mücadelede de etkin bir rol üstlendiğine dikkat çekerek, "Kınalı keklik tohumlar, körpe filizler ve tomurcuklarla beslendiği gibi böcekler, kurtlar, larvalar ve böcek yumurtalarıyla da beslenir. Tarımsal alanlara zarar veren süne böceği ile mücadelede zararlı böcek larvalarının yok edilmesinde son yıllarda keklik kullanılmaktadır. Bu sebeple Keklik Üretme Merkezi'nin ülkemiz tarımı için tarım zararlıları ile mücadelede büyük faydaları olacaktır" diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük keklik üretme merkezi

Türkiye’nin en büyük keklik üretme merkezi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam