Türkiye'de yine küçük gelin dramı

13 yaşındaki S.K.’nın Çorum’da 26 yaşındaki Mustafa K. ile yaşadığı öğrenilince jandarma harekete geçti. Şimdi S.K. ile aynı kaderi paylaşan küçük kızların olup olmadığı araştırılıyor.Çorum merkeze bağlı Erdek Köyü’nde rahatsızlanıp, yakınları tarafından

Türkiye'de yine küçük gelin dramı

13 yaşındaki S.K.’nın Çorum’da 26 yaşındaki Mustafa K. ile yaşadığı öğrenilince jandarma harekete geçti. Şimdi S.K. ile aynı kaderi paylaşan küçük kızların olup olmadığı araştırılıyor.

Çorum merkeze bağlı Erdek Köyü’nde rahatsızlanıp, yakınları tarafından hastaneye getirilen 13 yaşındaki S.K.’nın, 26 yaşındaki Mustafa K. ile birlikte yaşadığı ortaya çıkınca, jandarma bölgede bu tip gayri resmi birliktelik yaşayan başka küçük yaşta kızların olup olmadığının araştırılması için inceleme başlattı.
Çorum merkeze bağlı Erdek Köyü’nde rahatsızlanan S.K., yakınları tarafından hastaneye götürüldü. Küçük kızın durumundan şüphelenen hastane yetkilileri polise haber verince, S.K.’nın Mustafa K. ile birlikte yaşadığı ortaya çıktı.

Jandarma Mustafa K.’yı gözaltına alırken, Ağrı’dan geldiğini ve bir ay önce Mustafa K.’yla yaşamaya başladığını söyleyen S.K. evlenmek için yaşının dolmasını beklediğini söyledi. Mustafa K. da ifadesinde, “Birbirimizi beğendik. Ailesinden istedik. Yaşı tutmadığı için resmi nikâh kıyamadık. Birbirimizi seviyoruz. Zaten onun asıl yaşı 17. Ancak nüfusa küçük yazılmış. Yaşını doldurduğunda resmi nikâh yapacağız” dedi. Çorum Devlet Hastanesi’nde yapılan kemik yaşı tespitinde S.K.’nın yaşının 17 olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Mustafa K., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

S.K.’nın Ağrı’da yaşayan anne ve babası da ifade verip serbest kaldı. Jandarma ekipleri ise bölgede S.K.’nın ıdurumunda başka küçük yaşta kızların olup olmadığının belirlenmesi için inceleme başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam