Türkiye'de en soğuk il neresi?

 Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sistemi etkisi altında olan bölge genelinde, havanın az b

Türkiye'de en soğuk il neresi?

 Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sistemi etkisi altında olan bölge genelinde, havanın az bulutlu ve açık, sabah ve akşam saatlerinde buzlanma, don, pus ve sis olayları bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Bitlis'te 0, Hakkari'de 2, Van'da 3, sıfırın altında olmak üzere, Ağrı'da 23, Ardahan'da 22, Kars'ta 15, Erzurum'da 13, Erzincan'da 12, Muş'ta 8 ve Iğdır'da 6 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 8, Van'da 4, Hakkari'de 3, Kars'ta ve Bitlis'te 1, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 1, Erzincan'da 4, Ardahan'da 5, Muş'ta 7 ve Ağrı'da 8 derece olarak tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları, Bitlis'te 65, Muş'ta 25, Hakkari'de 20, Van'da 17, Ardahan'da 15, Ağrı'da 12, Erzurum'da 9, Kars'ta ve Erzincan'da 4, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 80 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 75, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 45, Ergan Kayak Merkezi'nde 12 ve Kop Dağı'nda 51 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek olası çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler