Türkiye konuşmada Avrupa 1.si

 Konuşmada Avrupa birincisi olduk. Cep telefonuyla konuşmada geçen yıl Fransa'nın ardından ikinci olan Türkiye, bu yıl birinci sıraya çıkıyor.        2011'de 261 dakika olan aylık abone başı konuşma süresi 2012'nin 2. çeyreğinde 271 dakikaya yükseldi. BTK

Türkiye konuşmada Avrupa 1.si

 

Konuşmada Avrupa birincisi olduk. Cep telefonuyla konuşmada geçen yıl Fransa'nın ardından ikinci olan Türkiye, bu yıl birinci sıraya çıkıyor.       

 

2011'de 261 dakika olan aylık abone başı konuşma süresi 2012'nin 2. çeyreğinde 271 dakikaya yükseldi. BTK Başkanı Tayfun Acarer, "Fransa'yı geçtik, birinci olacağız." dedi.

 

Ara bağlantı ücretlerinin düşmesiyle şirketlerin yeni oluşturduğu paket tarifeler, cep telefonuyla konuşma süresini uzattı. 2011 yılında 261 dakika olan cep telefonuyla abone başı aylık konuşma süresi, bu yılın ilk çeyreğinde 266 dakikaya, ikinci çeyreğinde de 271 dakikaya yükseldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, "271 dakikalık abone başı konuşma süresiyle Fransa'yı geçip Avrupa'da birinci olacağımızı tahmin ediyoruz. Bunu açıklamak için Fransa'daki resmi verilerin yayınlanmasını bekliyoruz." dedi. 2011 yılında abone başı aylık konuşma süresi 279 dakika olan Fransa'da ortalama 'alo' süresi bu yıl azalırken, Türkiye'de ise artıyor.

 

BTK Başkanı Tayfun Acarer ve kurumun yönetim kurulu üyeleri, önceki akşam ekonomi gazetecileriyle iftarda bir araya geldi. Başkan Acarer'in açıklamalarına göre 2012 ikinci çeyrek itibarıyla konuşmada olduğu gibi cep telefonundan kısa mesaj (SMS) gönderiminde de Avrupa'nın lider ülkesi Türkiye. Türkiye'de abone başı aylık SMS gönderim adedi 213.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam