Türkiye'de her 3 kadından biri...

Trabzon'dan çarpıcı açıklama

Türkiye'de her 3 kadından biri...
Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Türkiye'de 2007 yılında yapılan geniş ölçekli bir araştırmada her üç kadından birinin fiziksel şiddet gördüğü sonucuna ulaşıldığını belirtti.

Hamzaoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bugünün ilan edildiğini anımsattı.

Şiddete maruz kalan kişilerde fiziksel, ruhsal ve üreme sağlığı ile ilgili sorunların oluştuğuna işaret eden Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Annelerine uygulanan şiddete tanık olan çocukların da ruh sağlığı bozulmaktadır. Ayrıca şiddete tanık olan çocuklar şiddet uygulayıcıları haline gelmektedirler. Şiddete uğramak kadınlarda birçok ruhsal hastalığın oluşumunu tetiklemektedir. Panik bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu ve korkular başta olmak üzere kaygı bozuklukları ve depresyon gibi toplumda sık görülen bazı ruhsal hastalıklar kadınlarda erkeklerden daha sık görülmektedir. Türkiye'de 2007 yılında yapılan geniş ölçekli bir araştırmada her üç kadından birinin fiziksel şiddet gördüğü sonucuna ulaşılmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam