Türkiye çay içiyor fotoğraf yarışması

Ulusal Çay Konseyi tarafından ödüllü "Türkiye Çay İçiyor" fotoğraf yarışması düzenleneceği bildirildi.Ulusal Çay Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de her gün yaklaşık 250 milyon bardak çay tüketildiği belirtildi.Türk kültürünün bir parçası o

Türkiye çay içiyor fotoğraf yarışması

Ulusal Çay Konseyi tarafından ödüllü "Türkiye Çay İçiyor" fotoğraf yarışması düzenleneceği bildirildi.

Ulusal Çay Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de her gün yaklaşık 250 milyon bardak çay tüketildiği belirtildi.

Türk kültürünün bir parçası olan çayın, sohbetin, dostlukların, paylaşmanın, misafirperverliğin, samimiyetin, iletişimin, emeğin bir parçası olduğu, tüm duyguların çay ile paylaşıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çay, güne ve hayata başlamak için keyifli bir nedendir. Sabah esnafımız güne çayla başlıyor, balıkçımız çay molası ile dinleniyor, sohbetlerimiz çayla tatlanıyor. Çay bir tutkudur ve sadece bu topraklara özgüdür çayı o meşhur ince belli bardağında içmek. Çaya yıllarını vermiş, çay demlemeyi sanat olarak görenlerin ekmek kapısıdır çay. Kültürümüzün bir parçası günlük hayatın vazgeçilmezi olan çay, sınıfsız bir içecektir. Bazen uzunca yazılan metinlerin anlatamayacağı hissi, yaşamı, fotoğraf aracılığı ile algılıyoruz. 'Sanat güzelliğin ifadesidir' düşüncesinden yola çıkarak, fotoğraf sanatı aracılığıyla çay tarafından bakılan hayatı insan öğesi ile birleştirerek fotoğraflarla anlatmaya çalışıyoruz. "Türkiye Çay İçiyor" temalı ulusal fotoğraf yarışması ile her katılımcının çaya kattığı anlamı fotoğrafla bütünleştirmek istiyoruz."

Yarışmanın toplam 20 bin lira ödüllü  olduğu ve ana sponsorluğunu ÇAYKUR'un üstlendiği kaydedilen açıklamada, yarışma koordinatörlüğünü Ulusal Çay Konseyi'nin sağlayacağı, 18 yaşını dolduran amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçıların katılabileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam