Türkiye Batum'da kan kaybediyor

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu, Gürcistan’a pasaportsuz geçişlerin başlamasının ardından Batum’a geçişlerin dört katına çıktığını, her ay bölgenin 7 milyon dolarının Batum’da kumarda kaybedildiğini söyledi.  RTSO

Türkiye Batum'da kan kaybediyor

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu, Gürcistan’a pasaportsuz geçişlerin başlamasının ardından Batum’a geçişlerin dört katına çıktığını, her ay bölgenin 7 milyon dolarının Batum’da kumarda kaybedildiğini söyledi. 

 
RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu, Gürcistan ile Türkiye arasında pasaportsuz-kimlikle geçişlerin başlaması ile kumar oynamak için Gürcistan’a gidenlerin sayısında önemli artış gözlendiğini belirtti. Ofluoğlu konuyla ilgili olarak “Kumar merakı olan kişiler pasaportları ile giriş çıkış yaptıklarında hiç değilse aileleri tarafından kontrolü yapılabiliyordu. Pasaportlarda giriş çıkış damgası oluyordu. O insanlar üzerinde bir aile baskısı oluşabiliyordu. Nüfus cüzdanı ile geçiş yaptığında bir kişi, başka bir yere gittim deyip kumar oynamaya da gidebiliyor. Elindeki evraklarda da bir delil olmuyor. Bu bir hayli rahatlık oluyor. O yüzden bunların çok iyi düşünülmesi lazım” dedi.
 
KİMLİKSİZ GEÇİŞ BÖLGE EKONOMİSİNE DARBE VURUYOR
 
Kimliksiz geçişlerin bölge ekonomisini baltaladığını vurgulayan Ofluoğlu, “Bölge ekonomisinin bu işten büyük zarar göreceğini düşünüyoruz. 2011 yılının Ocak ayında 20 bin vatandaşımız çıkış yapmış. 2012 yılının Ocak ayında ise 80 bin kişi. Tam 4 katı artmış. Bizim ille de bu insanların tümü kumar oynamaya gidiyor diye bir iddiamız yok. Kumar’ın o kadar müşterisi olduğunu da zannetmiyorum. Batum’un gelişmesine de karşı değiliz. Ama Batum Avrupa’nın kumar merkezi olsa çok iyi olur. O zaman bize faydası da olabilir. Bizim bölgemiz için kumar merkezi olması ise çok sakıncalıdır. Belli bir zaman daha gözlenebilir ama neticede bu trend böyle devam ederse mutlaka bir adım atılması gerekir” diye konuştu.
 
ÇOCUKLARININ RIZKINI BATUM’DA HARCIYORLAR
 
Kimliksiz geçişlerin çapkınların işini de kolaylaştırdığını ima eden Ofluoğlu, insanların çocuklarının rızkını Batum’a akıtmaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“İnsanlar çapkınlık yapacaksa her yerde yapabilir. Kimsenin özel hayatına da karışacak değilim. Herkesin özel hayatı kendine. Bu kumar gerçekten çok büyük bir illet. Aileleri yıkan bir illet. İnsanların çoluk çocuğunun rızkını gidip kumar makinelerine vermemeleri lazım. Eskiden orada casinolar vardı. Ama bu kadar ilgi yoktu. Birden bire bir patlama oldu. Yeni yeni eğlence yerleri de açılıyor. Biz Gürcistan’ın içişlerine karışamayız. Buna hakkımız yok. İnsanlar orayı bir turizm, bir kumarhane merkezi olarak planlamışlar. Onlara saygı duyuyoruz. Ancak kendi insanlarımızı da uyarmak zorundayız. İmkanlarını gidip onlara akıtmasınlar.”
 
Ofluoğlu, her ay bölgenin 7 milyon dolarının Batum’da kumarda kaybedildiğini de kaydederek “Bizim yaptığımız yüzeysel bir araştırmaya göre bölgemizdeki 7 milyon dolara yakın bir kaynak her ay orada kumara gidiyor” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam