Türk havalimanları rekordan rekora koşuyor

Türkiye’de yaz sezonunun başlamasıyla turizm sektörü oldukça hareketlendi. 21 Haziran’da Antalya Havaalanı, 22 Haziran’da İstanbul’daki Atatürk ve Sabiha Gökçen havaalanları, tüm zamanların en fazla yolcusu ile kendi rekorlarını kırdılar.Yaz döneminin baş

Türk havalimanları rekordan rekora koşuyor

Türkiye’de yaz sezonunun başlamasıyla turizm sektörü oldukça hareketlendi. 21 Haziran’da Antalya Havaalanı, 22 Haziran’da İstanbul’daki Atatürk ve Sabiha Gökçen havaalanları, tüm zamanların en fazla yolcusu ile kendi rekorlarını kırdılar.

Yaz döneminin başlamasıyla birlikte seyahat severler tatil bölgelerine akın etmeye başladı. Seyahatleri için binlerce tatilcinin havayolunu tercih etmesi rekorları da beraberinde getirdi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) verilerine göre, 21 Haziran’da 169 bin 122 yolcuyla Antalya Havaalanı, 22 Haziran’da ise toplam 231 bin 134 yolcu ile İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı ve İstanbul Atatürk Havaalanı tüm zamanların rekoruna imza attı. İnternet sitesiyle olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner, rekorları hangi milletten yolcuların kırdığını araştırdı.

ANTALYA’DA RUSLAR REKOR GETİRDİ

21 Haziran 2014 tarihinde toplamda 169 bin 122 yolcuya hizmet veren Antalya Havaalanı’na en çok yolcu Moskova, İstanbul, Manchester, Londra ve St. Petersburg’dan geldi. Rekorlardaki Rus seyahat severlerin etkisi, bu yaz da Rusların en gözde tatil mekanının Antalya olacağını gösteriyor.

İSTANBUL YAZIN DA GÖZDE

Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama platformu Skyscanner’ın verilerine göre, 22 Haziran günü İstanbul Atatürk Havaalanı’na en çok yolcu Londra, İzmir, Seul, Moskova ve Bakü’den geldi. Daha çok iç uçuşların gerçekleştirildiği Sabiha Gökçen Havaalanı’nın rekor kırmasını sağlayan yolcular ise Türkiye içerisinden Antalya, İzmir, Konya, Ankara ve Adana’dan geldi.

İstanbul Atatürk Havaalanına en çok yolcu gönderen ilk 5 şehir; Londra, İzmir, Seul, Moskova, Bakü oldu. İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına Antalya, İzmir, Konya, Ankara, Adana; Antalya Havaalanına ise Moskova, İstanbul, Manchester, Londra, St Petersburg en çok yolcu gönderen ilk 5 şehir oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam