Türk Dili'nin başkenti turizmde

 Vali Süleyman Kahraman, Karaman'ın ekonomik ve kültürel anlamda turizmden beklentileri olduğunu belirterek, "Karaman, hem tarihi hem dini hem de doğal zenginlik açısından önde bir il olmasına rağmen, turizmde çok gerilerde yer alıyor. Bu büyük ve önemli

Türk Dili'nin başkenti turizmde

 

Vali Süleyman Kahraman, Karaman'ın ekonomik ve kültürel anlamda turizmden beklentileri olduğunu belirterek, "Karaman, hem tarihi hem dini hem de doğal zenginlik açısından önde bir il olmasına rağmen, turizmde çok gerilerde yer alıyor. Bu büyük ve önemli bir sorun, bunu hep birlikte çözebiliriz." dedi. 

 

Karaman'da, turizm sektöründe çalışan firmalar sorunları masaya yatırdığı bir toplantı yaptı. Karaman Valisi Süleyman Kahraman, vali yardımcıları Latif Memiş ve Ferhat Burakgazi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta ve KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavşan'ın da katıldığı toplantı, Karaman Polisevi'nde yapıldı.

 

Sektör temsilcilerinin mevcut problemlerini dile getirdiği programda konuşan Vali Kahraman, ilin inanç turizmi açısından önemli imk'nlara sahip olduğunu, mevcut potansiyeli değerlendirme ve gündemdeki sorunları çözme noktasında bir stratejinin belirlenmesi gerektiğini söyledi. Kısa, orta ve uzun vadede farklı çalışmalar içinde bulunacak bir komisyon oluşturmanın önemine değinen Vali Kahraman, planlı ve bilinçli bir şekilde hareket etme ile Karaman'ın önünün açılacağına inandığını dile getirdi.

 

Sektör temsilcilerinin görüşlerini dile getirdiği toplantı, en az bir seyahat acentesi, bir otel firması, bir turizmci, bir kamu görevlisinden oluşan altyapı, eğitim, tanıtım, pazarlama komisyonlarının oluşturulması ve çalışma takviminin çıkarılması ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam