Turhal’da “Engelliler Günü” Kutlaması

Tokat'ın Turhal ilçesinde "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mehmet Uzun Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kutlama programına Turhal İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Turhal Belediye Başkan Vekili Celalettin Özkaplan, Cumhuriyet B

Turhal’da “Engelliler Günü” Kutlaması

Tokat'ın Turhal ilçesinde "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mehmet Uzun Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kutlama programına Turhal İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Turhal Belediye Başkan Vekili Celalettin Özkaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Necaattin Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Alpaslan, Turhal Gençlik Meclisi Başkanı Osman Kuş, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, "Engelli olmak bir kusur değildir. Aslında hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız. Bu düşünceden yola çıkarak engelli insanlarımızın yardıma değil, şefkate muhtaç olduklarını unutmamalıyız. Engelli kardeşlerimiz kendilerine değer verdiğimizi, her zaman yanlarında olduğumuzu ve bizlerin kamu hizmeti sunma noktasında kendilerine en yakın kişiler olduğumuzu bilmelidirler. Son yıllarda ülkemizde engelli bireylerin yasal ve yaşam haklarının iyileştirilmesi yönünde önemli mesafeler kat edilmiştir. Devletimiz sosyal devlet olmanın bir gereği olarak eğitimden sağlığa, kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar her türlü hizmeti engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Unutmayalım ki engelli insanlara saygı insanlığa saygıdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından engelli çocuk ve gençlerin hazırladığı programda şiirler okundu, engellilerin oluşturduğu halk oyunları ekibi gösteri sundu. Program engellilerden oluşan takımların voleybol karşılaşması ile sona erdi. Voleybol müsabakasında Kaymakam Bünyamin Yıldız ve bazı protokol üyeleri engelli çocuklarla voleybol oynadı. "Her İnsan Bir Engelli Adayıdır" sloganıyla engellilerin neler yaşadığını daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Alpaslan'ın gözleri bağlanarak engelli insanların ne zorlukta yaşam mücadelesi verdikleri anlatıldı.

Turhal’da “Engelliler Günü” Kutlaması

Turhal’da “Engelliler Günü” Kutlaması

Turhal’da “Engelliler Günü” Kutlaması

Turhal’da “Engelliler Günü” Kutlaması

Turhal’da “Engelliler Günü” Kutlaması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam