Tunceli'de endişeli bekleyiş

PKK tarafından 2 Haziran'da Tunceli merkeze bağlı Alacık köyü yakınlarında Jandarma karakolunun yol yapım çalışmasını yapan iş manikalarının ateşe verilmesinden sonra kaçırılan Sıdık Çimtay, Şevki Pıtır ve Serdal Doğan'ın aileleri çocuklarının yollarını g

Tunceli'de endişeli bekleyiş

PKK tarafından 2 Haziran'da Tunceli merkeze bağlı Alacık köyü yakınlarında Jandarma karakolunun yol yapım çalışmasını yapan iş manikalarının ateşe verilmesinden sonra kaçırılan Sıdık Çimtay, Şevki Pıtır ve Serdal Doğan'ın aileleri çocuklarının yollarını gözlediklerini belirterek, serbest bırakılmalarını istedi. Kaçırılan işçilerden Elazığ'ın Zafran Mahallesi küme evlerde oturan 37 yaşındaki Sıdık Çimtay'ın eşi Zülfiye çocukları Halil (14), Edanur (10) Enes (6) ve 62 yaşındaki annesi Elif Çimtay gözyaşı dökerek onun serbest bırakılmasını istedi. Kürtçe konuşan anne Elif Çimtay, "Oğlum 1 gün önce gitmişti. Burada iş yoktu onun için Tunceli'ye gitmişti. Ben oğlumu babasız büyüttüm. Oğlumu bıraksınlar, biz de Kürdüz. Oğlum ekmek parası kazanmak için gitmişti, suçu yoktur" dedi.

 

"BABAM, ÇALIŞMAYA EKMEK PARASI İÇİN GİTTİ"

 

Sıdık Çiktay'ın 10 yaşındaki kızı Edanur ise babasının ekmek parası için çalışmaya gittiğini belirterek, "Babam gelsin. Babam oraya çalışıp bizim yiyeceğimizi almak için, bizim giyeceğimizi almak için gitti. Babam oraya çalışmak için gitti. Babam gelsin. Biz burada aç susuzuz bize yardım etsinler" diyerek ağladı. Sıdık Çimtay'ın eşi Zülfiye Çimtay da, eşinin serbest bırakılması ve kendilerine yardım edilmesi için duyarlı kesimlere seslendi.

 

"ÇOCUKLARIM HER AKŞAM BABALARINI SORUYOR"

 

PKK tarafından kaçırılan işçilerden Şevki Pıtır'ın, Elazığ Kızılay Mahallesinde oturan eşi Seher Pıtır ise iki çocuğuyla eşinin serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi. Seher Pıtır, "Kaçırılmadan 4 saat önce konuşmuştuk. Saat ikiydi. Baskılar falan değil de çatışmalar filan çok vardı onu söylüyordu başka bir şey söylemiyordu" dedi. Eşinin bırakılmasını isteyen Seher Pıtır, "Çocuklarımla ben mağduruz. Yazık değil mi, millet çoluk çocuk sahibi. Çocuklarım her akşam babalarını soruyor. Yardım etsinler. Hükümet, devlet yardım etsin" diye konuştu.
Şevki Patır'ın kardeşi Mehmet Pıtır da, aile olarak çok mağdur olduklarını ve ağabeylerinin serbest bırakılmasını beklediklerini belirterek, "Biz de Kürdüz" dedi.

 

"BİR AYDIN OĞLUMU GÖREMİYORUM"

 

Kaçırılan işçilerden 18 yaşındaki Serdal Doğan'ın merkeze bağlı Yurtbaşı Beldesinde yaşayan ailesi Doğan'ın yolunu gözlüyor. Anne Sacide Doğan, oğlunun bırakılmasını istediğini belirterek, "Bir aydır oğlumu göremiyorum. Şirket tarafından işe götürüldü. Tunceli'de çalışıyorlardı. Ekmek parası için gitti. Çocuğum orada zorla kaçırıldı. Çocuğumun geri gelmesini istiyorum. Çocuklarımızdan bir haber alamıyoruz. Bir aydın evimizde şivan kopuyor. Allah kimsenin başına vermesin. Çocuğumu sağ salim geri istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam