Tunceli'de fırıncı balıkları pişirmeyince

 Tunceli'de balık pişirmeyi reddeden fırıncılar ile 20 yaşlarındaki üç genç arasında başlayan tartışma sokak kavgasına dönüştü.

Tunceli'de fırıncı balıkları pişirmeyince

Tunceli'de balık pişirmeyi reddeden fırıncılar ile 20 yaşlarındaki üç genç arasında başlayan tartışma sokak kavgasına dönüştü.

Özel Harekat ekiplerinin destek verdiği müdahale sonucu olayla güçlükle yatıştırılırken, yaklaşık 15 kişi gözaltına alındı.
GENÇLER REDDEDİLİNCE 

Saat 18.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir ekmek fırınına giden 20 yaşlarındaki üç genç, ellerindeki tepside bulunan balığı pişirmek istedi. Ancak fırın sahibi, içkili oldukları öne sürülen gençlere kapatmak üzere olduğunu belirterek pişiremeyeceğini söyledi. Gençler ile fırın sahibi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce olay yerine polis çağırıldı. 
SOKAK ARASINDA KOVALAMACA
Polisin müdahale etmesiyle dağılan taraflar bir süre sonra tekrar karşı karşıya gelip kavga etti. Çevrede bulunan birçok gencin de olaya müdahil olmasıyla kavga büyüyünce polis ikinci kez olay yerine geldi. Bu sırada sayıları hızla artan gençler, fırını taşlamaya başladı. Polisin müdahalesi ile çarşı merkezindeki ara sokaklara kaçan gençler bu kez güvenlik güçleri ile çatıştı.

Polisin cop ve gaz bombaları ile gençlere müdahalesine çevrede toplanan vatandaşlar tepki gösterince olaylar daha da büyüdü. Takviye gelen Çevik Kuvvet ekipleri kalabalığı dağıtmak için bir kez daha cop ve biber gazı kullandı. Bu sırada polisten kaçan bazı gençler Sanat sokağında bulunan Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'ne girdi. 
DERNEK BİNASINA GİRDİLER
Dernek binasında bulunanlar, polisin içeri girmesine engel olunca Özel Harekat timlerinden destek istendi. Dernek binasına giren ekipler, içeri bulunanları güçlükle dışarı çıkarttı. Yaklaşık 4 saat süren olaylar sırasında 15 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Polis şüphelileri yakalamak için kent çevresinde çalışmalarını sürdürüyor.

Olay sırasında sivil polis ekiplerinin bazı göstericileri gözaltına alırken yere yatırarak darp ettiği görüldü. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı da olaylar ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler