TÜMSİAD üyelerine İŞKUR ve göçmen işçi brifingi!

 Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi üyelerine İŞKUR’un iş yerlerine sağladığı destekler ve yabancı işçi çalıştırma kriterleri ve yabancı işçilerin hakları konusunda brifing verildi.    TÜMSİAD Trabzon Şubesi’nde gerçekleşen brifin

TÜMSİAD üyelerine İŞKUR ve göçmen işçi brifingi!
 Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi üyelerine İŞKUR’un iş yerlerine sağladığı destekler ve yabancı işçi çalıştırma kriterleri ve yabancı işçilerin hakları konusunda brifing verildi. 

TÜMSİAD Trabzon Şubesi’nde gerçekleşen brifingde İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin, İŞKUR’un işletmelere sağladığı destekler, teşvikler ve İŞKUR’un işletmelerin ihtiyaç duyduğu konularda açtığı kalifiye personel yetiştirme eğitimleri hakkında bilgiler verdi. Sezgin, İŞKUR olarak Trabzon insanına iş ortamı sağlamak, istihdama katkıda bulunmak için işyerlerinin talebi doğrultusunda insanlara iş konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca işyerlerine danışmanlık hizmeti verdiklerini ve işe yerleştirme konusunda Trabzon olarak Türkiye de birinci olduklarını ifade eden Sezgin, işveren ve işçi hakları konusunda da bilgiler paylaştı.

Göçmen İdaresi İl Müdürü Ramazan Latifoğlu ise son yıllarda Suriye’de yaşanan savaştan dolayı ülkemize gelen Suriyeli vatandaşların olduğunu ve bu insanların ülkemizin değişik bölgelerinde yaşadıklarını söyledi. Trabzon’da da hatırı sayılır oranda Suriyeli olduğunu ve il müdürlüğü olarak bunların tespitini Emniyet Müdürlüğü ile beraber kendilerinin yaptıklarını ifade eden Latifoğlu, Suriyeli ve diğer uyruklu mülteciler konusunda neler yaptıklarını ve bu konuda vatandaşlara düşen görevler hakkında bilgiler verdi. Latifoğlu mültecilerin her şeyden önce insan olduğunu ve yaşamlarını devam ettirebilmeleri için bu insanlara iş ve aş imkanı sağladıklarını belirtti. Bunun da belediyeler ve sosyal yardımlar üzerinden gerçekleştiğini kaydeden Latifoğlu, göçmen işçi konusunda da bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam