Tren kazasında flaş gelişme

Niğde'nin Ulukışla Tren İstasyonu'nda meydana gelen ve 15 kişinin yaralandığı tren kazasında, yük trenini kullanan makinistlerin alkollü olduğu ortaya çıktı.Kayseri- Mersin seferini yapan yük treni, dün saat 05.10'da Ulukışla istasyonunda Arifiye- Adana s

Tren kazasında flaş gelişme

Niğde'nin Ulukışla Tren İstasyonu'nda meydana gelen ve 15 kişinin yaralandığı tren kazasında, yük trenini kullanan makinistlerin alkollü olduğu ortaya çıktı.

Kayseri- Mersin seferini yapan yük treni, dün saat 05.10'da Ulukışla istasyonunda Arifiye- Adana seferini yapan İç Anadolu Mavi Treni'ne çarpmış ve kazada 15 kişi yaralanmıştı.

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı ve Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada yük treninin, trafik mevzuatına ve trafik cetveline uygun olarak istasyon girişi baş makasında durarak, tren teşkil memurunun talimatından sonra hareket etmesi gerekirken, bu kurallara uymayarak kendisine kapalı olan makasa tersten girdiği ve bu sırada istasyona giren yolcu treninin son vagonlarına çarptığı anlaşıldı.

Ulukışla ve Niğde Devlet Hastanesi'ne götürülen makinistler ve yaralılar tedaviye alınırken, yük treninin makinistlerinden Ali K.'nın kanında 1.36, diğer makinist Ali B.'nin kanında da 0.28 promil alkol saptandı.

Bu gelişme üzerine yük treni makinistleri ve tren şefi açığa alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler