Trafik ekiplerini bile şaşırtan kaza

Zonguldak’ta polisin ‘dur’ ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü, kavşaktan dönen yolcu minibüsüne çarptı. Motosikletten fırlayan sürücü, şoför camından yolcu minibüsüne girdi.Edinilen bilgiye göre kaza, Milli Egemenlik Caddesi TIR Parkı mevkiinde meydana

Trafik ekiplerini bile şaşırtan kaza

Zonguldak’ta polisin ‘dur’ ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü, kavşaktan dönen yolcu minibüsüne çarptı. Motosikletten fırlayan sürücü, şoför camından yolcu minibüsüne girdi.

Edinilen bilgiye göre kaza, Milli Egemenlik Caddesi TIR Parkı mevkiinde meydana geldi. 07 NK 600 plakalı motosikletin sürücüsü Tunahan G. (19), arkasına aldığı Mustafa İ. (28) ile birlikte Zonguldak istikametine hareket ederken polisin ‘dur’ ihtarına uymadı.

Terminal kavşağındaki birinci kırmızı ışığı geçen motosiklet sürücüsü, TIR Parkı kavşağındaki ikinci kırmızı ışığı da geçmek istedi. Bu sırada Yasin Y. (34) idaresindeki 67 LL 056 plakalı yolcu minibüsü terminalde yolcularını aldı. Terminalden çıkarak kavşağa gelen Yasin Y., yeşil ışığın yanması ile birlikte Ereğli istikametine dönüş yaptı.

İkinci ışığı da geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, Yasin Y.’nin kullandığı minibüsü görünce direksiyon hakimiyetini kaybetti. Motosiklet sürücüsü Tunahan G., içerisinde yolcuların da bulunduğu minibüse çarptı.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜNE İKİNCİ ŞOK

Kazanın etkisiyle neye uğradığını şaşıran yolcu minibüsünün şoförü Yasin Y., bu kez ikinci bir çarpışma yaşadı. Minibüsün içerisine giren motosiklet sürücüsü Tunahan G.; çarpmanın etkisiyle başıyla Yasin Y.’nin başına çarptı. Tekrar minibüsten geriye düşen Tunahan G.’ye olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.

TRAFİK EKİPLERİ BİLE ŞAŞIRDI

Kovalamaca sırasında kendilerinden kaçan motosikletin kaza yaptığını gören polis ekipleri, olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Trafik ise kontrollü olarak sağlandı. Tunahan G. ile Yasin Y.’ye alkol testi yapan ekipler, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kazada Tunahan G. ile motosiklette bulunan Mustafa İ. ile minibüs şoförü Yasin Y. yaralandı.

“KAFAMI ÇEVİRDİM ONU GÖRDÜM”

Motorun sesini duyduğunu ifade eden minibüs şoförü Yasin Y. ise gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Terminalden çıktım, kavşaktan dönüp Ereğli istikametine gidecektim. Motor polislerden kaçıyormuş. Ben kavşağın içine girdim dönüşümü tamamlıyordum. Şoför camından içeri girdi. Kapıdan içeriye girdiler. Ben motoru görmedim. Sadece sesini duydum. Kafamı çevirdim ve onu gördüm. Diğer araçlar bekliyordu, bana yeşil yanmıştı. Arkamda da polis aracı vardı. O da benimle birlikte kavşağı dönüyordu. Motosiklet polisten kaçıyormuş. Durdurmaya çalışmışlar durmamış, çok aşırı hızlı geliyormuş. Nereden baksan hızı 80 kilometre vardı.”

Kaza sonrası olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, yolcular ise başka minibüse aktarıldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam