Trafiğe CSI polisleri geliyor

 Film ve dizilerden aşina olduğumuz olay yeri inceleme uzmanlarının ardından şimdi de "kaza araştırma uzmanları" devreye giriyor. Bundan sonra trafik kazalarının raporları kaza araştırma uzmanlarınca tutulacak. Diğer trafik polisleri sadece denetim görevi

Trafiğe CSI polisleri geliyor

 

Film ve dizilerden aşina olduğumuz olay yeri inceleme uzmanlarının ardından şimdi de "kaza araştırma uzmanları" devreye giriyor.
 
Bundan sonra trafik kazalarının raporları kaza araştırma uzmanlarınca tutulacak. Diğer trafik polisleri sadece denetim görevi yürütecek BUGÜN, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 3 Nisan'da Rixos Otel'de toplanan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nda alınan kararlara ulaştı.
 
Kurul'da alınan kararla Emniyet Teşkilatı'nda yeni bir uzmanlık branşı oluşturuldu. Trafik hizmetlerinde görev yapan 24 bin polis içinden ilk etapta bini "kaza araştırma uzmanı" yapılacak. Polisler bilirkişilik eğitimi görecek. İlerleyen süreçte kaza araştırma uzman yardımcılığı kadrosu gündeme gelecek. 
 
OLAY YERİ UZMANI GİBİ
 
81 ildeki Şehiriçi ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde kaza araştırma büroları kurulacak. Şehiriçi ve şehirlerarası yollarda meydana gelen maddi hasarlı, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarından kaza araştırma uzmanı polisler sorumlu olacak. Sayıları önümüzdeki süreçte 2 bine yükseltilmesi planlanan kaza araştırma uzmanları adeta olay yeri inceleme uzmanı meslektaşları gibi "titiz" bir çalışma yapacak.
 
EMNİYET KEMERİ TAKMAYAN YANDI
 
Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu, hız kontrolü ve emniyet kemeri kullanımı konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla 2013-2014'ü "Emniyet Kemeri ve Hız Kontrolü Yılı" olarak ilan etti. Emniyet ve jandarma trafik ekipleri iki yıl boyunca radarlı hız denetimleri ve emniyet kemeri kontrollerine odaklanacak. Artırılacak denetimler ile hıza dayalı ölümlü-yaralamalı trafik kazalarının en aza indirilmesi ve kayıpların düşürülmesi öngörüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam