Trabzon'un Kurtuluşu Almanya'da

 Almanya'da yaşayan Trabzonlular, dün akşam düzenlenen bir proğramla Trabzon'un düşman işgalinden kurtluşunun 94. yıldönümünü kutladı. Duisburg'ta bulunan Trabzonlular Derneği, 24 Şubat Trabzon'un düşman isgalinden kurtuluş yıldönümü nedeniyle dün akşam b

Trabzon'un Kurtuluşu Almanya'da

 

Almanya'da yaşayan Trabzonlular, dün akşam düzenlenen bir proğramla Trabzon'un düşman işgalinden kurtluşunun 94. yıldönümünü kutladı.

Duisburg'ta bulunan Trabzonlular Derneği, 24 Şubat Trabzon'un düşman isgalinden kurtuluş yıldönümü nedeniyle dün akşam bir proğram gerçekletirdi.

Dernek binasında düzenlen ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla baslanan prorama T.C. Düsseldorf başkonsolusu Fırat Sunel ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Açış konuşmasını yapan dernek başkanı Erdal Osmançelebioğlu, kutlamaya katılan davetlilere teşekkür etti.

Proğramda bir konuşma yapan T.C. Düsseldorf başkonsolosu Fırat Sunel, 'ne mutlu ki, elli yıldır Almanya'dayız ve hala vatanamızın kültürünü, dilini, dinini bütün birikimlerini koruyoruz.Hepinize, bu yüzden ayrı ayrı teşekkür ediyorum' dedi.

2003 yılında Tiflis'te görev yaptığı dönemde sık sık Trabzon'a gittiğini anlatan Fırat Sunel, 'karadeniz'in hırçın dalgaları gibi hırçındır Trabzon insanı.Çokca da inatcıdır, bunlarıda orada gördüm.Ama içi dışı birtir ve merttir Trabzon insanı' diye konuştu.Trabzon, sadece kahramanlık destanlarıyla değil, yemek kültürüyle ve Anadolu'nun bağrından kopan Trabzonspor'uyla Türkiye'nin gözbebeğidir' dedi.Fırat Sunel, konuşmasının ardından Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunu anlatan bir şiiri de, okumayı ihmal etmedi.

Proğramda kendiside Trabzonlu olan emekli öğretmen Faik Yeni, slayt gösterisi eşliğinde, Trabzon'un kurtuluşuna dair bir sunum yaptı.

Dernek bünyesinde oluşturulan Karadeniz Müzik Korosu da proğramda, karadeniz türkülerini seslendirdi.

Koroya eşlik eden ve birde solo şarkı okuyan minik İrem Semiz, davetlilerden büyük alkış aldı.

Dolu dolu geçen kutlama proğramı, karadeniz müzikleriyle devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler