Trabzon'un çöpü arttı!

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Belediye'nin Temizlik İşleri'ne bağlı ekiplerin rutin olarak yaptıkları çöp toplama, yıkama ve temizlik işlemlerini yaz ayları dolayısıyla büyük bir hassasiyetle yerine getirdiklerini söyledi.  Kış sezonunda

Trabzon'un çöpü arttı!

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Belediye'nin Temizlik İşleri'ne bağlı ekiplerin rutin olarak yaptıkları çöp toplama, yıkama ve temizlik işlemlerini yaz ayları dolayısıyla büyük bir hassasiyetle yerine getirdiklerini söyledi. 

Kış sezonunda günde 290 ton çöpün toplandığını belirten Başkan Genç yaz aylarında bu rakamın günlük 315 tona çıktığını belirterek bu nedenle artan çöp miktarına bağlı olarak çalışmaların da arttığını kaydetti.

Ortahisar Belediyesi'nin 400 personel ve 63 araçla çöp toplama, yıkıma ve süpürme işlemlerini özenli bir şekilde yerine getirdiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Şehrimizin temizliği ve hijyeni açısından vatandaşlarımız belediyemiz tarafından belirlenen çöp toplama saatleri olan 19:00-20:00 arasına dikkat etmelidir. Bu saatlerde çöplerini dışarıya, belirlenen alanlara çıkarmalıdırlar. Bu saatler dışında sokaklara bırakılan çöpler toplanmadığı için sıcaktan dolayı hem kötü kokulara sebebiyet veriyor hem de sağlığı tehdit ediyor. Ayrıca bu çöpler sokak ve caddeleri kirleterek çok çirkin görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Bu nedenle vatandaşlarımızdan çöp toplama saatlerine büyük hassasiyetle riayet etmelerini rica ediyoruz." dedi.

cop-1-(1).jpg

Ekiplerin ana arterlerde yoğunluktan dolayı günde üç defa çöpleri topladığını ifade eden Başkan Genç, "Her sokak ve caddemizde çöp konteyneri ve çöp kutusu mevcuttur. Bu nedenle vatandaşlarımız sokak, cadde, yürüyüş parkuru, park ve yeşil alanlarda çekirdek kabuğu, pet şişe, kağıt, ambalaj vb. atık maddeleri yerlere bırakmasınlar. Yerlere bırakılan atık maddeler; parkların, sokak ve caddelerimizin kirlenmesine neden oluyor. Bu durum hem şehrimizin imajı açısından çok olumsuz sonuçlar doğuruyor hem de belediye personelinin iş yükünü artırıyor." diye konuştu.

KÖTÜ KOKULAR RAHATSIZ EDİYOR

Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Gelir ise sıcaklar nedeniyle çöplerden yayılan kötü kokulardan vatandaşların rahatsız olduğunu ifade ederek, "Bazı yerlerde kötü koku nedeniyle vatandaşlarımız gerçekten çok rahatsız oluyor. Bu yönde belediyemize birçok şikayet yapıldı. Sıcak günlerde zamanından önce sokaklara bırakılan çöplerde biriken mikrop ve sinekler de sağlığı tehdit  ediyor. Çöp konteyneri olmayan yerlerde zamanından önce, gelişigüzel bir şekilde sokaklara bırakılan çöp yığınları hoş olmayan görüntülere neden oluyor. Bir de bu çöpler, yemek bulmak amacıyla sokak hayvanları tarafından karıştırılınca, bulundukları ortama yayılarak çok çirkin görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Bu konuda vatandaşlarımızın şehrin sağlığı ve imajı açısından daha hassas davranması gerekiyor" sözlerine yer verdi.

cop-1-(2).jpg


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam