Trabzonspor ilham verdi

Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nu köylerde yaşayanlara anlatmak için 'Bize her yer SGK' sloganıyla proje başlattı. SGK personeli, kentteki 270 köyü ziyaret edip toplantıl

Trabzonspor ilham verdi

Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nu köylerde yaşayanlara anlatmak için 'Bize her yer SGK' sloganıyla proje başlattı. SGK personeli, kentteki 270 köyü ziyaret edip toplantılar düzenleyerek halkı bilgilendirecek.

SGK İl Müdürü Kamuran Öner, İl Müdür Yardımcıları Yunus Demir, Okan Şentürk, Performans Yönetimi ve Koordinatörü Elçin Türktüredi ile düzenlediği basın toplantısında projeyi anlattı. Öner, 'Bize her yer SGK' sloganıyla başlattıkları projenin 2 yıl süreceğini söyledi. Öner, 2 yılda kentteki 270 köyü gezerek, halkı 5510 sayılı yasanın getirdiği yenilikler hakkında bilgilendireceklerini kaydetti. Söz konusu yasanın kadınlara, tarım işçilerine ve toplumun diğer katmanlarına getirdiği önemli değişiklikler olduğunu hatırlatan Öner, şöyle dedi:
 
"Bu önemli değişikliklerin, özellikle kırsal kesimde oturanlar tarafından bu zamana kadar yeteri kadar algılanmadığını ve anlaşılmadığını gördük. Biz de 'Bize her yer Trabzon' sloganından yola çıktık ve bu projeyi başlattık. İki il müdür yardımcısı başkanlığında ekip oluşturduk. Bu ekip köylere gidip, kahveleri, muhtarları ziyaret ederek hazırlattığımız broşürler eşliğinde bilgi verecekler. Kadınlarımıza getirilen doğum borçlanma hakları, erken emeklilik hakları, özürlü çocuğu olan kadınların erken emekli olması, sağlık hizmetlerinden yararlanma koşulları gibi konuları anlatacaklar. Biz her yere SGK binası veya irtibat bürosu kuramıyoruz ama mobil bir şekilde bilgilendirme çalışması yapacağız."
 
Gidilmedik köy, kahve, ulaşılmadık vatandaş bırakmayacaklarını belirten Öner, "Herkesle mutlaka kucaklaşacağız. Herkese yeni sosyal güvenlik sisteminin getirilerini, kendilerine sağlanan imkanları anlatmaya çalışacağız" dedi.
 
EMEKLİ, ÇALIŞANDAN FAZLA
 
Kamuran Öner, kentteki emekli rakamlarıyla ilgili de bilgi verdi. Öner, "Zonguldak'ta 142 bin 99 aktif sigortalı, 146 bin 51 de emeklimiz var. Yani emekli sayımız, aktif sigortalı sayımızdan fazla. Oysa aktif sigortalı sayısının, emekli sayısının en az 3 katı olması lazım. Ancak, özellikle Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda daha önceki yıllarda 55-60 bin işçi çalışırken, şimdi bu rakamın oldukça düşmesi ve kentte yeni istihdam alanları açılmaması nedeniyle aktif-pasif dengesinde böyle bir tablo var" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam