Trabzonlu'yu Almanya'da dövdüler

Almanya'nın ırkçı saldırılarla ünlü kenti Rostock'ta neonazi grupları ve suç odaklarıyla içice olan motosiklet grubu Hells Angels'in gaddarlığıyla tanınan destekçileri Brigade 81'in 30 kadar üyesi ve sempatizanı,ırkçı hakaretlerle provoke ettikleri Fuat G

Trabzonlu'yu Almanya'da dövdüler

Almanya'nın ırkçı saldırılarla ünlü kenti Rostock'ta neonazi grupları ve suç odaklarıyla içice olan motosiklet grubu Hells Angels'in gaddarlığıyla tanınan destekçileri Brigade 81'in 30 kadar üyesi ve sempatizanı,ırkçı hakaretlerle provoke ettikleri Fuat G.(20) ve Ferhat Ç. (20) isimli gençleri öldüresiye dövdüler.

Tıklım, tıklım diskotekte olayı yüzlerce kişi görmesine rağmen diskotek güvenliği dahil kimse müdahale etmedi.

Bıçaklanıp beysbol sopasıyla dövülen Fuat G. yoğun bakımda ama hayati tehlikeyi atlattı.

İKİ Almanya'nın birleşmesinden sonra yaşanan ırkçı saldırılarda başı çeken Rostock kentinde Fuat G. (20) ve Ferhat Ç. (20) isimli gençler bir diskoteğin önünde neonazilere yakınlığıyla tanınan Hells Angels motosiklet grubunun gaddarlığıyla ünlü Brigade 81 isimli destekçileri tarafından öldüresiye dövüldüler.

?DEFOLUN GİDİN PİS YABANCILAR? HAKARETİ

Kentin en büyük diskoteği olan LT'ye Cumartesi akşamı giden Trabzonlu Fuat G. (20), daha henüz yedi ay Almanya'da olan Elazığlı Ferhat Ç. (20), Mehmet D. (19) ve Arap genci Habib D. (19) saat 01.00 civarında diskoteği terk etmek isterken polisin açıklamasına göre yaklaşık 30 kişilik aynı tip giyinmiş Brigade 81 üyesi diskoteğe girdi. Aralarından biri Mehmet D.'ye ?Ne bakıyorsun?? diye sataştı. Mehmet D. ?Benim kimseye baktığım yok? cevabına rağmen gruptan 8-10 kişi kendisine ve diğer gençlere ?Scheiss Kanacken, haut ab, sonst machen wir euch platt? (Pis yabancılar defolun, yoksa pestilinizi çıkarırız) şeklinde ağır ırkçı küfür yağdırdılar. Gençler olay çıkmasın diye kapıdan çıkarken, diskoteğin bir bölümüne saklanan Brigade 81 üyeleri, hemen sonra ellerinde muşta, beysbol sopaları, şişeler ve bıçaklarla geri döndüler.

ÖLDÜ DİYE BIRAKTILAR

Dört Türk ve Arap genci diskoteğin kapısından çıkarak farklı istikametlere kaçmaya başladılar. Gençlerin peşinden şişe yağdıran saldırganlar Fuat G.'nin bacağına beysbol sopasıyla vurarak yere düşürdüler. Fuat G.'nin başında üşüşen saldırganlar karnına bıçak sapladılar. Kanlar içinde kalan Fuat G.'yi diskoteğin otoparkının ıssız bir köşesine çeken ırkçılar acılar içinde kıvranan gence, acımasızca beysbol sopalarıyla vurdular. Saldırganlardan başka bir grup ise Ferhat Ç.'yi öldüresiye dövdü. Görgü şahitlerinin ifadesine göre iki gencin hareketsiz kaldığını gören saldırganlar ?Bunlardan üç kişi daha burada olması lazım? diyerek kısa bir süre etrafta arandıktan sonra arabalarla olay yerinden kaçtılar. Saklandığı oto parkın kenarındaki çalılıkların arasından olayı gören Habib D. ve diskoteğe gelen iki Alman kız polisi ve ambulansı çağırdılar. Saldırıyı gören diskoteğin güvenlik ekibi hiç bir müdahalede bulunmadığı gibi, gençlerin kaçmasını engellemek amacıyla diskotek kapısını kapattığı öne sürüldü.

YOĞUN BAKIMA ALINDILAR

Çok kan kaybeden ve vücudunda,ellerinde ve bacaklarında kırıklar olan, kafatası çatlayan Fuat G. üniversite hastanesinde acil ameliyata alındı. Ameliyat sayesinde hayati tehlikeyi atlatan Fuat G. halen yoğun bakımda tedavi görüyor. Südstadt Hastanesine kaldırılan Ferhat Ç.'nin burun kemiğinin kırıldığını,anlından ve yüzünden ağır yara aldığı ve üç dişini kaybettiği tespit edildi. İç kanama şüphesiyle yoğun bakıma alınan Ferhat Ç. Bir gece yoğun bakımda kaldıktan sonra daha sonra hastanenin normal bakım ünitesine nakledildi.

TEK TESELLİ İKİSİNİN DE HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATMIŞ OLMASI

Korkunç saldırı kentte yaşayan az sayıda göçmen arasında tepki uyandırdı. Rostock'ta yıllardan beri sebze-meyve toptancılığı yapan Fuat G.'nin ağabeyi Fatih ve annesi Neriman G., ?Çocuklarımızı kendilerine hedef seçmişler. Tek tesellimiz ikisinin de hayati tehlikeyi atlatması. Avukat görevlendirdik olayın peşini bırakmayacağız? dediler.

16 yıldır Rostock'ta çalışan Ferhat Ç.'nin dayısı Selahattin Ç., ?Bu bizim başımıza gelen üçüncü saldırı. Daha önce de ırkçılar işyerimize ve bize saldırıda bulunmuştu. Polis resmen o gruplardan çekiniyor? dedi.

Rostock polisi zanlılarının henüz yakalandığını belirterek, zanlıların adam öldürmeye teşebbüs suçuyla arandıklarını açıkladı.

Brigade 81 (Hells Angels Tugayı)

Silah, uyuşturucu ve fuhuş sektörünün kontrolü için savaşan rockerlerden en tehlikesi olarak tanımlanan ABD kökenli Hells Angels'in Almanya kolu öteden beri holigan ve neonazi çevreleriyle yakın ilişki içinde. Rocker terminolojisinde ?Supporter? olarak tanımlanan destekçi gruplar ise Hells Angels üyesi olabilmek için mümkün olduğu kadar gaddar ve dikkat çeken saldırılar düzenliyorlar. Briagde 81 (8 alfabenin 8. harfi H, 1ise 1. harfi A'yi sembolize ediyor ve Hells Angels anlamına geliyor) ?Supporter?ler arasında neonazilerle en yakın ilişki içinde olanı. Türkçesi ?Askeri birlik?, ?Tugay? anlamına gelen Brigade 81 , ?Hells Angels Tugayı? demek oluyor. Mecklenburg-Vorpommern'de Brigade 81 üyeleri neonazi partilerinin toplantılarında ve etkinliklerinde koruma ve güvenlik görevini üstleniyorlar. Almanya'nın bazı eyaletleri, Hamburg ve Schleswig-Holstein'da mahkemeler Hells Angels'i ?suç şebekesi? olarak tanımladığı için yasakladı. Kısa bir süre önceye kadar hiç yabancı üye kabul etmeyen Hells Angels, göçmen kökenlilerin rakip rockerler Bandidos'a gittiğini görünce bu ilkesinden kısmen vazgeçti. Ancak gruba üye olan yasağı Almanya'nın bazı eyaletlerinde yasak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler