Trabzonlu yazarımızı kaybettik

Beşikdüzü Atatürk Lisesi'nde uzun yıllar Fransızca öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Ali Nabi Terzi, kalp rahatsızlığı sonucu 79 yaşında vefat ettiği öğrenildi.Beşikdüzü'ne bağlı Takazlı köyünde 1932 yılında doğan Terzi, Ankara Öğretmen O

Trabzonlu yazarımızı kaybettik

Beşikdüzü Atatürk Lisesi'nde uzun yıllar Fransızca öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Ali Nabi Terzi, kalp rahatsızlığı sonucu 79 yaşında vefat ettiği öğrenildi.

Beşikdüzü'ne bağlı Takazlı köyünde 1932 yılında doğan Terzi, Ankara Öğretmen Okulu'nda mezun olduktan sonra 1957 yılından itibaren aralıksız 37 yıl öğretmenlik yaptı. 1991 yılında kendi isteği ile emekli olan Terzi'nin 1980 yılından itibaren başladığı yazarlık hayatında ''Oku Beni'', ''Kadırga Efsanesi'' ve ''Mehmet'in Köyü'' isimli üç basılmış romanı bulunuyor. Terzi, basımda olan son kitabı ''Muhtarın Köyü'' isimli son romanını göremeden hayata veda etti.

Çeşitli gazete ve dergilerde araştırma ve makaleler yazan 3 çocuk babası Terzi'nin cenazesi dün öğlen namazının ardından ilçeye bağlı Takazlı köyünde toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam