Trabzonlu sanatçı hayatını kaybetti

 Bir çınar daha yaşamını yitirdi... Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tomris Oğuzalp, bu sabaha karşı 04.30 sularında evinde yaşamını yitirdi. Oğuzalp, kısa bir süre önce beyin kanaması geçirmiş, bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmişti. Usta s

Trabzonlu sanatçı hayatını kaybetti

 Bir çınar daha yaşamını yitirdi... Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tomris Oğuzalp, bu sabaha karşı 04.30 sularında evinde yaşamını yitirdi. Oğuzalp, kısa bir süre önce beyin kanaması geçirmiş, bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmişti. Usta sanatçı için bugün ikindi vakti İstanbul Karacaahmet'te tören düzenlenecek.

TOMRİS OĞUZALP KİMDİR?

Tomris Oğuzalp (d. 10 Ekim 1932 - Trabzon) tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Çamlıca Kız Lisesi'nin ardından, Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünden mezun olan sanatçı, 1953 yılında Sarı Zeybek ile sinema hayatına atılmış, uzun süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetici olarak çalışmanın ardından, bir süre de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda görev yapmış, daha sonra Kent Oyuncuları'nda bulunmuştur.

Genellikle "kötü kadın" karakter rollerinde yardımcı oyuncu olarak rol alan Oğuzalp, aynı zamanda Çasod üyesi ve başarılı bir seslendirme sanatçısıdır. Harry Potter filminde Mrs. Weasley'i seslendirdi.

Küçük Besleme dizisinde Hayriye Batuhan karakterini canlandırmıştır. 2010 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde safra kesesi ameliyatı olan sanatçı, doktoru kendisinden bölüme bir cihaz bağışlamasını isteyince biriktirdiği 20 bin TL kadar parasının üzerini kredi kartı ile tamamladı. Bunun üzerine sanatçı kredi kartı borcunu tamamlamayı başaramadı ve bir süre sonra emekli maaşına haciz konuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam