Trabzonlu polis şehit oldu

Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Turizm Şube Binası'na kimliği belirsiz bir kadın terörist, bombalı saldırı düzenledi. Şube binasının kapısında gerçekleştirilen saldırıda kimliği belirsiz olan canlı bomba kadın terörist öldü, bombalı saldırıda ağır yaralan

Trabzonlu polis şehit oldu

Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Turizm Şube Binası'na kimliği belirsiz bir kadın terörist, bombalı saldırı düzenledi. Şube binasının kapısında gerçekleştirilen saldırıda kimliği belirsiz olan canlı bomba kadın terörist öldü, bombalı saldırıda ağır yaralanan Trabzonlu olduğu öğrenilen polis memuru Kenan Kumaş şehit oldu. Polis memuru Taner Şenel hafif yaralandı.

ŞEHİT POLİS TRABZONLU

Bombalı saldırıda yaralanan ve hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan polis memuru Kenan Kumaş'ın Trabzon'un Tonya İlçesine bağlı İskenderli mahallesinden olduğu öğrenildi.

ŞEHİDİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU!

Sultanahmet'te polise canlı bomba saldırısı düzenleyen kadın teröristin kimliği belirlendi. Saldırıyı Elif Sultan Kalsen adlı kişi gerçekleştirdi. Elif Sultan Kalsen, 1 Mayıs eylemlerinde gözaltına alınıp "örgüt üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Ancak daha sonra serbest bırakılmıştı.

BİNBAŞIYA SUİKAST EMRİNİ ELİF SULTAN KALSEN VERMİŞ

Sultanahmet'te polise yönelik canlı bomba saldırısını gerçekleştiren Sultan Kalsen'in daha önce Sultangazi Polis Merkezi'ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan'ın şehit edildiği saldırı sonrasında 9 canlı bombadan biri olarak arandığı ortaya çıkmıştı.

Bu olayın ardından Kalsen, bir basın açıklaması yaparak iddiaları yalanlamış fakat DHKP-C'ye düzenlenen operasyonda tutuklanmıştı.

Mahmeke tarafından kabul edilen iddianamede tutuklanarak cezaevine gönderilen Kalsen'in DHKP-C tetikçisine, Hayata Dönüş operasyonu sırasında Bayrampaşa Cezaevi'nde görevli olan emekli binbaşı Z.B.'nin öldürülmesi için istihbarat toplama emri verdiği tespit edilmişti. Emniyete gelen ihbarlar neticesinde yakalanan Ömür Altun, bunu itiraf etmiş ve suikast için istihbarat toplama emrini Elif Sultan Kalsen'den aldığını açıklamıştı.

'KULUÇKA ALANI'NA YAPILAN OPERASYONDA GÖZALTI

Sultanahmet saldırısında polis memuru Kenan Kumaş'ı şehit eden ve bir polis memurunun da yaralanmasına neden olan Elif Sultan Kalsen, daha önce DHKP-C'nin Okmeydanı'ndaki 'kuluçka alanı'na yapılan operasyon sonrasında polis tarafından arandığı ortaya çıktı.

500 polis ve özel harekat birliklerinin de katıldığı operasyon öncesinde binlerce dakikalık MOBESE kayıları incelenmiş ve Okmeydanı'nı savaş alanına çeviren kişilerin kimlikleri tek tek ortaya çıkarılmıştı. Yapılan bu operasyon sonrasında 44 kişi gözaltına alınmış ve Elif Sultan Kalsen için ise arama çalışması başlatılmıştı.

Tarihi Sultanahmet Meydanı'nda Yerebatan Sarayı'nın karşısında bulunan Turizm Şube Binası'da bugün saat 17.20 sıralarında gelen Elif Sultan Kalsen isimli kadın terörist, içeri girmek için kapıya yöneldi. Tam bu sırada ise bomba patlattı. Sultan Kalsen olay yerinde parçalandı.

Şube binası önünde nöbet tutan 2 polis memuru yaralandı. Yaralanan polis memurları, Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş şehit oldu.

OLAY NASIL OLDU?

Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve hayatını kaybeden kadın olay yerine birisi çantasında, birisi paltosunun cebinde, birisi de elinde olmak üzere 3 el bombasıyla geldi.

Nöbet kulübesine yaklaşan kadın terörist Kalsen, elindeki el bombasının pimini çektiği sırada polis memuru Kenan Kumaş ateş etti. Saldırıda kadın olay yerinde, polis memuru Kumaş ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam