Trabzonlu işkembeyle evini yaktı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde kestiği kurbanın işkembesini kemiklerle birlikte evinin bahçesinde yaktığı ateşte kaynatmak isteyen 45 yaşındaki Eyüp Balta evinin yanmasına neden oldu. İnegöl'e bağlı Cerrah Beldesi kavşağında oturan ve inşaatlarda çalışan Tra

Trabzonlu işkembeyle evini yaktı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde kestiği kurbanın işkembesini kemiklerle birlikte evinin bahçesinde yaktığı ateşte kaynatmak isteyen 45 yaşındaki Eyüp Balta evinin yanmasına neden oldu.

İnegöl'e bağlı Cerrah Beldesi kavşağında oturan ve inşaatlarda çalışan Trabzonlu Eyüp Balta, kestiği kurbanın işkembe ve kemiklerini evinin arkasında bulunan odunluğun önünde dün saat 17.30 sıralarında yaktığı ateşin üzerinde kaynatarak pişirmek istedi. Bu sırada bayram ziyaretine gelen akrabalarını iki katlı evin üst katında ağırlayan Balta, işkembe ve kemikleri ateş üzerinde kaynamaya bırakıp misafirleriyle ilgilenmeye başladı.

Eyüp Balta'nın yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcım önce evin yanındaki odunluğun yanmasına neden oldu. Bir anda büyüyen alevler iki katlı evi sardı. Evin arka bölümüne bakan misafir odasında oturan Eyüp Balta ve misafirleri, komşularının uyarısı sayesinde kurtuldu. Alevlerin arasından koşarak çıkan Balta ve misafirleri daha sonra kendi çabalarıyla yangını söndürmek isterken İnegöl İtfaiyesi'nden yardım istendi. İtfaiye ekipleri gelinceye kadar ahırda bulunan büyükbaş hayvanlarını kurtaran Balta, daha sonra yangının kontrol altına alınıp söndürülmesiyle rahat nefes aldı.

Eyüp Balta, yaşadıklarına ve 10 büyükbaş hayvanı kurtarmalarına sevindiklerini söyledi. Yangınla ilgili soruşturmaya İnegöl Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam