Trabzonlu Gedik'ten flaş gelişme!

Bursa'da, ANAP'tan iki dönem milletvekilli yapan 58 yaşındaki Mehmet Gedik'i dün akşam restoranında Eskişehirspor- Trabzonspor maçını izlerken öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet Akif Şahin'in üzerinde ruhsatsız iki tabanca çıktı. Polis, bir kadı

Trabzonlu Gedik'ten flaş gelişme!

Bursa'da, ANAP'tan iki dönem milletvekilli yapan 58 yaşındaki Mehmet Gedik'i dün akşam restoranında Eskişehirspor- Trabzonspor maçını izlerken öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet Akif Şahin'in üzerinde ruhsatsız iki tabanca çıktı. Polis, bir kadınla aynı restorana gelerek Mehmet Gedik'in arkadaşlarıyla oturduğu masanın yanındaki masaya oturan hemşerisi ve arkadaşı Mehmet Akif Şahin'in, aralarında alacak- borç nedeniyle oluşan husumet yüzünden cinayeti işlediği ihtimali üzerinde duruyor. Şahin'in emniyete getirildiğinde 1. 00 promil alkollü olduğu saptandı.

Trabzonlu olan eski milletvekili Mehmet Gedik dün akşam, televizyonda Eskişehirspor-Trabzonspor karşılaşmasını izlemek için arkadaşları Mustafa Arman ve Muzaffer Karakaş'la birlikte Mudanya'da balık restoranına gitti. Heyecanlı kişiliği ile tanınan Mehmet Gedik, maçı izlerken hata yapan bordo- mavili futbolcuları zaman zaman sert bir dille eleştirdi. Bu sırada yanında bir kadın ile aynı restorana gelip Mehmet Gedik'in masasının yanındaki masaya oturan Mehmet Akif Şahin, maç izlerken onunla zaman zaman konuştu. Mehmet Akif Şahin, maç bitiminde de Gedik'in arkasına geçti ve tabancasını çıkartarak restoranda bulunanlara, "Kimse yerinden kalkmasın, kımıldamasın" diye bağırdı. Şahin, silahını Gedik'e doğrultarak peş peşe 8 el ateş etti. Mehmet Gedik, boyun bölgesine isabet eden 5 kurşunla yaşamını yitirdi.

2 RUHSATSIZ TABANCAYLA YAKALANDI

Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kaçan Mehmet Akif Şahin'i üzerinde 2 ruhsatsız tabancayla yakaladı. Emniyete getirilen Şahin, burada polislere Mehmet Gedik'in ölüp ölmediğini sordu, öldüğünü öğrenince de "Pişman değilim" dedi. Sıkı güvenlik önlemleri altında Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Mehmet Akif Şahin'in 1. 00 promil alkollü olduğu saptandı.

İstanbul'da uzun süre yaşadıktan sonra Bursa'ya taşınan ve 2007 yılında Bursa'da bir yaralama olayına adı karışan Mehmet Akif Şahin'in, gözaltında tutulduğu Emniyet Müdürlüğü'nde avukatı gelmidği için ifade vermediği belirtildi. Mehmet Akif Şahin'i emniyetteki sorgusunun tamamlanmasının ardından cinayet suçundan adliyeye sevk edilecek.

Eski milletvekili Mehmet Gedik'in dün akşam silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi, siyaset dünyasında büyük üzüntü yarattı. Gedik, yarın Bursa'nın Mustafakmemalpaşa İlçesi'nde toprağa verilecek.

MEHMET GEDİK KİMDİR

Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Gedik siyasi yaşamı Mustafakemalpaşa İlçesi'nde 1983 yılında ANAP İlçe Başkanı seçilmesiyle başladı. İl Başkanlığı da yapan Gedik, ANAP'tan 1987 ve 1995 yılları arasında iki dönem milletvekili seçildi. Mehmet Gedik, partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda 3 dönem görev yaptı bir dönem de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Mehmet Gedik, Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan Erol Evcil'i, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ile tanıştırmak için aracılık yaptığı öne sürüldü. Malki cinayetinde İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi ile ifadesi alınan Mehmet Gedik, geçen ekim ayında Uludağ Üniversitesi'nde, Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın yanlışlıkla gözaltına alındığı 'ihaleye fesat karıştırmak' soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler