Trabzonlu eski bakan'ın oğlu ifade verdi!

TBMM'de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan soruşturma komisyonu, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması kapsamında hakkında takipsizlik kararı verilen Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu

Trabzonlu eski bakan'ın oğlu ifade verdi!
TBMM'de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan soruşturma komisyonu, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması kapsamında hakkında takipsizlik kararı verilen Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'ı tanık sıfatıyla Adliyeye davet etti.
 
TBMM'de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan soruşturma komisyonu, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması kapsamında hakkında takipsizlik kararı verilen Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'ı tanık sıfatıyla Adliyeye davet etti. Bayraktar yaklaşık 1 saat komisyonun çalışmalarını yürüttüğü odada kalarak ifade verdi.

KOMİSYON ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

TBMM'de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan soruşturma komisyonu Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki çalışmalarına devam ediyor. 2 AK Parti 1 CHP milletvekilinden oluşan komisyon, Pazartesi gününden itibaren başladığı çalışmalar kapsamında hakkında 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararı verilen kişileri tanık sıfatıyla ifadeye davet etti. Komisyon geçtiğimiz hafta İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve işadamı Rıza Sarraf'ı tanık sıfatıyla davet etmiş, Komisyona gelen Sarraf ve Güler tanıklıktan çekilerek ifade vermemişti.

BİR SAAT İFADE VERDİ

Bugün ise Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar komisyon üyelerinin daveti üzerine saat 10.00 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla birlikte geldi. Bayraktar yaklaşık 1 saat süreyle komisyonun sorularını yanıtladı.

16 EKİM'DE TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturması kapsamında aralarında eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında komisyon kurulmuştu. 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında savcı Ekrem Aydıner, 16 Ekim'de takipsizlik kararı vermişti. Rıza Sarraf, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da bulunduğu 53 kişi hakkında delillerin usulsüz toplandığı, herhangi bir örgüte rastlanılmadığı ve suç unsurunun oluşmadığı gerekçeleriyle şüphelilerin yargılanmasına gerek görmemişti.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Bayraktar'ın avukatı Fatih Erdöl de adliye önünde açıklama yaparak, "Müvekkilimiz Oğuz Bayraktar komisyonun çağrısına uyarak geldi, kendisinin bilgisine başvuruldu. Bu dosyayla ilgili hukuka aykırılık teşkil edebilecek hiçbir husus yok. Biz de zaten ifade verdik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler