Trabzonlu dikkat: Son gün 31 Aralık

Trabzon il genelinde su ve/veya vergi borcu olan vatandaşlar, 6552 sayılı yasa kapsamında 31 Aralık’a kadar Büyükşehir Belediyesi ve/veya TİSKİ’ye müracaat ederek söz konusu borçlarını yapılandırabiliyor.Hemşerilerinden yapılandırma işlemlerini son güne b

Trabzonlu dikkat: Son gün 31 Aralık

Trabzon il genelinde su ve/veya vergi borcu olan vatandaşlar, 6552 sayılı yasa kapsamında 31 Aralık’a kadar Büyükşehir Belediyesi ve/veya TİSKİ’ye müracaat ederek söz konusu borçlarını yapılandırabiliyor.

Hemşerilerinden yapılandırma işlemlerini son güne bırakmamalarını isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Devletimizin milletimize sunduğu bu imkândan herkes yararlansın” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilerek yürürlüğe konulan 6552 sayılı yasa kapsamında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde (TİSKİ) borç yapılandırma işlemleri devam ediyor. 1 Nisan 2014’ten önceki vergi ve/veya su borçlarının yapılandırılması işlemleri 31 Aralık günü mesai saati bitiminde son bulmuş olacak.

Vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunacakları gibi, su borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlarda Büyükşehir Belediyesi binasında bulunan TİSKİ Genel Müdürlüğü’ne ve ilçelerdeki TİSKİ irtibat bürolarına başvuruda bulunabilecekler.

Vatandaşlar, 1 Nisan 2014 tarihinden önceki borçlarını yapılandırarak, peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitle ödeyebilecek, ayrıca 6552 sayılı yasanın kendilerine sağlamış olduğu başta faiz indirimi olmak üzere tüm haklardan yararlanabilecek.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vergi ve su borcu olan tüm vatandaşların bir an evvel başvurularını yaparak kendilerine tanınan bu imkândan yararlanmalarını isterken, “Yapılandırma işlemleri 28 Kasım’da son bulacaktı. Sonrasında 31 Aralık’a kadar uzatıldı. Bu süre bir kez daha uzatılmayacaktır. Vergi ve su borcu olan vatandaşlarımızın mutlaka bu yasanın kendilerine tanımış olduğu haklardan yararlanmalarını istiyoruz. Borçlar yapılandırıldıktan sonra peşin olarak ödenebileceği gibi 18 taksite kadar bölünerek ödenebilecek. Yasanın öngördüğü şekilde gerekli faiz indirimleri uygulanacak. Su ve vergi borcu olan tüm hemşerilerimin bu konuda çok hassas davranmalarını, bu fırsatı kaçırmamalarını, 31 Aralık’a kadar başvurularını yaparak borçlarını yapılandırmalarını istirham ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler