Trabzonlu Burak'ın ilginç hikayesi

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde oturan 20 yaşındaki Burak Türkmen'in 5 yaşındayken arkadaşının attığı taşın isabet etmesiyle geçirdiği ameliyatların ardından sol gözünün rengi, kahverengiden maviye dönüştü.Ailesi ile 1996 yılı yaz aylarında babasının mem

Trabzonlu Burak'ın ilginç hikayesi

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde oturan 20 yaşındaki Burak Türkmen'in 5 yaşındayken arkadaşının attığı taşın isabet etmesiyle geçirdiği ameliyatların ardından sol gözünün rengi, kahverengiden maviye dönüştü.

Ailesi ile 1996 yılı yaz aylarında babasının memleketi Trabzon'un Araklı İlçesi'ne bağlı Değirmencik Köyü'ne giden Burak Türkmen oynarken, bir arkadaşının attığı taş sol gözüne isabet etti. Görme kaybı sorunu başlayan ve 2 kez ameliyata alınan Türkmen'in kahverengi olan sol gözünün rengi de, maviye dönüştü. Bir gözü kahverengi, diğeri mavi olan Burak Türkmen, arkadaşlarından bazılarının kendisine 'Van Kedisi' diyerek takıldıkları halde bu duruma alıştığını söyledi. Burak Türkmen, olayı şöyle anlattı:

"Arkadaşımın ağaca attığı taş, sekti, gözüme geldi. Önce ciddiye almadık. Ancak bir iki hafta sonra Ağrı olunca hastaneye gittik. Görme kaybı olmuş. Hemen beni ameliyata almışlar. 14 yaşıma geldiğimde bir ameliyat daha geçirdim. İlk ameliyat ardından gözümde renk kayması oldu. 5 yaşımdan bu yana sol gözüm bu şekilde. Şu an yüzde 80 görme kaybı var. Gözümün gördüğü zamanları pek hatırlamadığım için zorlanmıyorum ve bu duruma alıştım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam