Trabzon'dan giden otopsi şok etti!

22 yaşındaki çocuklarını Hollanda polisinin öldürdüğünü iddia eden Gürz aile fertleri, Trabzon'dan gelen ikinci ek otopsi raporu sonrasında şok oldu.Çocuklarının iç organları, kalbi ve beyninin tamamen alınıp yerlerinin kağıt parçaları ve bezlerde dolduru

Trabzon'dan giden otopsi şok etti!

22 yaşındaki çocuklarını Hollanda polisinin öldürdüğünü iddia eden Gürz aile fertleri, Trabzon'dan gelen ikinci ek otopsi raporu sonrasında şok oldu.

Çocuklarının iç organları, kalbi ve beyninin tamamen alınıp yerlerinin kağıt parçaları ve bezlerde doldurulmuş olduğunu rapor sonrası öğrenen anne Ayten (46) ve baba cengiz Gürz, Hollanda adaletine isyan etti.

'Bunlar çocuğumuzu domuz bağıyla öldürdüler. Delilleri karartmak için de tüm organlarını alıp yerlerini kağıt ve bez parçalarıyla doldurmuşlar' diyen acılı baba Gürz, 'Hollanda adaletine güvenmiyoruz, bunlar delilleri karartmak istiyor. Onların ilk açıkladığı otopsi raporunda, çocuğumuzu uyuşturucu kullanmakla suçladılar. Ama Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan gelen ek raporda çocuğumuzun cesedinde yapılan kimyasal incelemede uyutucu-uyuşturucu ve toksik bir maddeye rastlanmadığı belirtiliyor. Şimdi soruyorum hangi rapor doğru" diyerek çocuklarının Hollanda polisi tarafından 'domuz bağı' yöntemiyle öldürüldüğünü iddia etti.

Hollanda adaletine güvenmedikleri için ek otopsi istekleri nedeniyle çocukları İhsan Gürz'ün cesedinin mezardan çıkartılıp Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini söyleyen baba Cengiz ve anne Ayten Gürz, 'Orada yapılan otopsi 15 Temmuz günü tamamlandı ve rapor bize yeni gönderildi. Raporu okuyunca şok olduk. Otopsiyi yapan doktorlar ölüm nedenini belirleyemedi. Çünkü çocuğumuzun tüm iç organları, kalbi ve beyni yerinde yoktu. O organların yerleri bez ve kağıt parçalarıyla doldurulmuş. Böyle bir rezillik olabilir mi' Hollanda'da yapılan ilk açıklamalar da çocuğumuzun aşırı dozda uyuşturucu kullandığı söylendi. Ama Trabzon'dan gelen rapor öyle demiyor. Cesette yapılan incelemede uyutucu-uyuşturucu ve toksik bir maddeye rastlanmadı. Şimdi acımız ikiye katlandı. Artık biz, biz değiliz. Eskiden millete akıl veren insanlarken şimdi akıl alan kişiler durumuna düştük? diyerek göz yaşlarının dinmediğini söylediler.

Kendilerinin başına gelen bu olayın, diğer Türklerinde başına gelebileceği uyarısını yapan aile fertleri 'Bizim acımız çok büyük. Bizim canımız yandı başka canlar yanmasın. Biz yabancı olduğumuz için bize böyle yapıyorlar. Ne olur Türk toplumu birlik olsun' diyerek Türk hükümetinin olayın takipçisi olmasından dolayı başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiler.

Gürz ailesi, çocuklarının Hollanda polisinin şiddetine kurban gittiğini ortaya çıkarmak ve suçluların cezalandırılması için ülkenin en önde gelen avukatlarından Moszkowicz'i tuttu.

2 Temmuz günü Hollanda'da göz altına alınan Türk genci İhsan Gürz (22), 3 Temmuz günü sabahın çok erken saatlerinde Beverwijk polis merkezinde göz altıda tutulduğu hücresinde hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam