Trabzon'daki yabancı dilenciler surunu masaya yatırıldı

İl Göç Kurulu toplantısında Trabzon'daki yabancı dilenciler masaya yatırıldı. İl Göç Kurulu toplantısı Trabzon Valisi A. Celil Öz başkanlığında yapıldı.    Toplantıya Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Büyükşehir Bele

Trabzon'daki yabancı dilenciler surunu masaya yatırıldı

İl Göç Kurulu toplantısında Trabzon'daki yabancı dilenciler masaya yatırıldı.

İl Göç Kurulu toplantısı Trabzon Valisi A. Celil Öz başkanlığında yapıldı. 
 
Toplantıya Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Mustafa Akkaya ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
 
Toplantıda Trabzon’daki yabancıların ve sığınmacıların hukuki durumlarını, yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini değerlendireceklerini belirten Vali Öz “Kamuoyunda sokakta dilenen ve sokakta yaşayanlar ile ilgili yanlış değerlendirmeler var" dedi. 
 
Vali Öz "Sokakta dilenen ve yaşayanları Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin zabıta ve diğer birimleriyle beraber mücadele ediyoruz. İlimizde yaşaması gereken yada geçici barınma imkanı verilen yabancılarla bu dilenenleri karıştırmamız gerekiyor. Bu konuda gerekli hassasiyeti hem büyükşehir belediyemiz hemde kurumlarımızla beraber gösteriyoruz. İlimizde yaşayan yabancılarla ilgili hem eğitim, sağlık gibi haklarının sağlanması hem de yardım ve barınma konusundaki hizmetleri beraberce yürüteceğiz“ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam