Trabzon'daki ortaokuldan dünyaya örnek olacak proje!

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde bulunan Akpınar Ortaokulu dünyaya örnek olacak bir proje gerçekleştirdi.    Özellikle Paris saldırılarından sonra Avrupa’da artan islamafobia ve yabancı karşıtlığı sonucu harekete geçen Akpınar Ortaokulu, okul müdürü Ahmet Çi

Trabzon'daki ortaokuldan dünyaya örnek olacak proje!
Trabzon’un Akçaabat İlçesinde bulunan Akpınar Ortaokulu dünyaya örnek olacak bir proje gerçekleştirdi. 
 
Özellikle Paris saldırılarından sonra Avrupa’da artan islamafobia ve yabancı karşıtlığı sonucu harekete geçen Akpınar Ortaokulu, okul müdürü Ahmet Çifci ve İngilizce öğretmeni Mustafa Yol öncülüğünde Yurtta Barış Dünyada Barış adlı bir etwinning (Avrupa Okullar Topluluğu) projesi gerçekleştirdi.
 
Proje kapsamında Fransa Victor Hugo Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile bir araya gelen Akpınar öğretmen ve öğrencileri, etwinning üzerinden online görüntülü toplantılar gerçekleştirdiler.
 
Yaklaşık 30 öğrenci ve 4 öğretmen ile 1 ay süren barış, kardeşlik, farklı inanç ve kültürlere saygı konularında gerçekleştirilen toplantılarda öğrenciler kendi dil yeterlilik seviyelerine göre İngilizce, Fransızca ve Türkçe görüş alışverişinde bulundular.
 
1-758.jpg
 
Daha sonra Akpınar Ortaokulu öğrencileri proje kapsamında barış, hoşgörü, farklı inanç ve kültürlere saygı konularında duygu ve düşüncelerini anlatan resim, yazı, şiir ve bölgeyi tanıtan kartpostalları Fransa Victor Hugo Ortaokuluna gönderdi.
 
Her iki tarafın öğretmen ve öğrencileri projeden son derece memnun kalırken okul müdürü Ahmet Çifci yaptığı açıklamada; öğrencilerin bilişim teknolojilerini kullanarak Avrupa’da artan önyargılara bir nebze olsun müdahale etmelerinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
 
adsiz-119.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler