Trabzon'da zorluklara böyle direniyor

Trabzon'da geçirdiği trafik kazası sonucunda işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Tolgahan Yıldız, babası hapiste olduğu için kömür taşıyarak ve günübirlik işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağlıyor.Kendisinden küçük iki kardeşi ve annesiyle ekmek müc

Trabzon'da zorluklara böyle direniyor

Trabzon'da geçirdiği trafik kazası sonucunda işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Tolgahan Yıldız, babası hapiste olduğu için kömür taşıyarak ve günübirlik işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağlıyor.

Kendisinden küçük iki kardeşi ve annesiyle ekmek mücadelesi veren Yıldız, bilek güreşi sayesinde hayata tutunarak derece elde etmek istiyor. Zor şartları da kendisine alternatif olarak gören Yıldız, üst üste taşıdığı iki kömür çuvalı ve fındık kabuğuyla kas yapıyor, sahilde koşarak vücudunun zinde kalmasını sağlıyor.

Yıldız, işaret dili eğitmeni Kübra Çolak aracılığıyla altı kardeş olduklarını ve kendisinden başka ailesinde işitme engelli bulunmadığını söyledi.

Küçük yaşta geçirdiği trafik kazası sonrasında işitme yetisini kaybettiğini dile getiren Yıldız, kazadan sonra ailesiyle ve çevresindekilerle iletişim kuramadığını, bu nedenle zor günler yaşadığını belirtti.

Yıldız, ailede işitme engelli tek kişi oluşunun kendisi için dezavantaj olduğunu ifade ederek, "Ailem buna rağmen bana işitme engelli olduğumu hissettirmemeye çalıştı. Ailemdekilerle konuşamasak da iletişimimiz çok iyi. Zor zamanlarımda ailem hep yanımdaydı, şimdi de ben ailemin yanında olmak istiyorum" dedi.

SİGORTALI BİR İŞTE ÇALIŞMAK İSTİYORUM

İş konusunda çok sıkıntı çektiğini de anlatan Yıldız, "İş için birçok yere başvuru yaptım ama işitme engelli olduğum için geri plana atıldım. Sigortalı bir işte çalışmak istiyorum. Sonuçta belli bir yaşa geldim ve iş gücü karşılığında aldığım bir miktar para var ama sigorta da yapılmasını istiyorum. Ben her gün gidebileceğim, sigortalı ve maaşlı bir iş istiyorum. Çalışmayı seviyorum ve işe de ihtiyacım var" diye konuştu.

Yıldız, dar gelirli ve zor geçinen bir aile olduklarını da dile getirerek, "Babam hapiste olduğu için aileme bakmak zorundayım. Üç ablam evli ve benim dışımda iki kardeşim daha var. Kardeşlerim okuyor ve ben de onlara destek olmak için kömür taşıyorum, günübirlik işlerde çalışıyorum. Çok masrafımız oluyor ama olsun ben gece gündüz çalışır, onlara bakarım. İş seçmiyorum ve yaptığım işlerden de gocunmuyorum" ifadelerini kullandı.

SPOR HAYATA TUTUNMA NEDENİM

Hayatında sporun da çok farklı bir yeri olduğuna dikkati çeken Yıldız, sporun kendisini dinlendirdiği ve bilek güreşinde ya da güreşte milli sporcu olup yurt dışına açılmak istediğini belirtti.

Yıldız, güreşte lisanslı sporcu olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sürekli kendi kendime antrenman yapardım. Vücudumun güreşe yatkın olduğunu gördüm. Kendimi geliştirmek istedim. 2009 yılında bir kez müsabakalara katıldım ve bacağımda kırık oluştu. Madalya da alamadım. Bu içimde hep yara olarak kaldı. Bana keşke fırsat verseler ve işitme engellilerle müsabakalara girebilsem. Ben gerçekten iyi bir sporcu olacağıma inanıyorum. Spor benim hayata tutunma sebebim."

YAŞADIĞIM İMKANSIZLIKLAR VE VUCÜDUMDAKİ KIRIKLAR BİLEĞİMİ BÜKEMEYECEK

İşaret dili eğitmeni Kübra Çolak aracılığıyla Trabzon Bilek Güreşi Kulüp Başkanı Hidayet Nalçıoğlu ile tanıştığını ifade eden Yıldız, "Hidayet hoca bana bilek güreşindeki teknik kurallarını öğretti. Ben de sürekli kendimi geliştirmek için antrenman yapıyorum. Hidayet hocam da benim başarılı olacağıma söylüyor ve bana güveniyor" dedi.

Yıldız, vücudunda birçok kırık olmasına ve ameliyat geçirmesine rağmen hiçbir zaman pes etmediğine işaret ederek, imkansızlıkların ve vücudundaki kırıkların bileğini bükemeyeceğini kaydetti.

Türkiye'yi temsilen Samsun'da düzenlenecek "2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları"na katılarak bilek güreşinde kendini kanıtlayıp, milli sporcu olacağını vurgulayan Yıldız, kendisine destek olacak işitme engelliler güreş antrenörü de bulduğu takdirde güreşe de devam etmek istediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam