Trabzon'da yaz okulu kayıt başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "yaz okulu"na kayıtların başladığı bildirildi.

Trabzon'da yaz okulu kayıt başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "yaz okulu"na kayıtların başladığı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından düzenlenen yaz okulundan 8 ile 14 yaş grubundaki öğrencilerin yararlanacağı belirtildi.

Açıklamada, yaz okulunun yaklaşık 1,5 ay süreceği, Ortahisar ilçesinde 5 ayrı merkezde, 16 branşta eğitim verileceği kaydedildi.

Yaz okulu için kayıtların 30 Haziran'da sona ereceğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Büyükşehir Belediyesinin yaz okuluna katılmak isteyen öğrencilerin, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 vesikalık fotoğrafla velilerinin nezaretinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi ve yaz okulu uygulamalarının yürütüleceği TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Kent Konağı Kurs Merkezi, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ile Erdoğdu Gençlik Merkezlerine kayıt yaptırmaları gerekiyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yaz Okulunda, akademik branşlarda Kur'an-ı Kerim, değerler eğitimi, İngilizce, bilgisayar, hızlı okuma dersleri, kültür, sosyal ve sanat branşlarında ise drama, halk oyunları, resim, satranç, görsel sanatlar, origami, bağlama, keman, gitar, ney ve tiyatro dersleri verilecek."

Açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da şu ifadelerine yer verildi:

"Geleceğin teminatı çocukların en iyi şekilde yetişmelerine katkıda bulunmak için ilk kez yaz okulu açtık. Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirdik. Beş ayrı merkezde düzenleyeceğimiz yaz okulu ile çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, öz güvenlerini artırarak, kişisel gelişimlerini desteklemeyi hedefledik."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam