Trabzon'da yardım sürecek

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Pelitli Mahallesi ve Çağlayan Mahallelerindeki Kentsel Dönüşüm Projelerinin takibi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nde bir dizi görüşmelerde bulundu.TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kentsel Yenileme Şube M

Trabzon'da yardım sürecek

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Pelitli Mahallesi ve Çağlayan Mahallelerindeki Kentsel Dönüşüm Projelerinin takibi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nde bir dizi görüşmelerde bulundu.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kentsel Yenileme Şube Müdürü Mustafa Bakır, Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu'nu ziyaret eden başkan Genç, Pelitli Mahallesi'nde proje kapsamında binaları yıkılan hak sahiplerine bina yapıp verilinceye kadar kira ödemelerinin devam edeceği konusunda görüş birliğine varıldığını söyledi.

Kentsel dönüşüm projelerini önemsediklerinin altını çizen Başkan Genç, "Trabzon Havalimanı'na gelenlerin şehrimizde ilk göreceği Kentsel Dönüşüm Alanı'nda uygulanacak projenin son şeklini kısa bir süre sonra halkımızla paylaşacağız. Kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerine verilmek üzere yapılacak konutlar için kamulaştırılan arazideki 5 hak sahibi bölge idare mahkemesine başvuruda bulunarak yürütmeyi durdurma kararı almışlardır. Bu arazinin bir an önce kamulaştırılma işlemlerinin tamamlanması için gerekli işlemlerin hızlandırılması konusunda TOKİ başkanı ilgili birimlere talimat verdi" dedi.

Çağlayan Mahallesi'ndeki proje ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini de kaydeden Başkan Genç, Maliye hazinesi adına olan taşınmazın Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devir işlemlerinin ardından projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam