Trabzon'da Sosyal Güvenlik haftası kutlandı

Trabzon'da Sosyal Güvenlik Haftası kutlandı. Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, bu yıl 16-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftasını çeşitli etkinliklerle kutladı.   Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü görevine atanan Aydın Ge

Trabzon'da Sosyal Güvenlik haftası kutlandı

Trabzon'da Sosyal Güvenlik Haftası kutlandı.

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, bu yıl 16-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftasını çeşitli etkinliklerle kutladı.
 
Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü görevine atanan Aydın Gedikli sosyal güvenlik haftası dolayısıyla bir takım açıklamalarda bulundu.
 
Gedikli yaptığı açıklamada her yıl 16 Mayısı içine alan haftanın Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını söyleyerek Sosyal Güvenlik Reformunu’nun onuncu yılı olması sebebiyle bu yılki sosyal güvenlik haftasının daha da anlam kazandığını ifade etti.
 
2006 yılında üç köklü kurumun (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) aynı çatı altında birleşmesiyle başlayan sosyal güvenlik reformunun zaman içerisinde ülkemizin en büyük reformlarından biri haline geldiği söyleyen Gedikli, 10 yıllık süreçte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet kalitesinde ve anlayışında çok önemli bir mesafe kat ettiğini söyledi. Sosyal Güvenlik reformunun toplumun bütün kesimini kucakladığının altını çizen Gedikli, reformun başarısını sosyal taraflarca sahiplenilmesine bağladı.
 
1-20160521143849.jpg
 
İl Müdürü Gedikli, 2008 yılından itibaren her yıl geleneksel olarak kutlanan Sosyal güvenlik haftasının toplumda farkındalık yaratma ve bilgilendirme ve bilinçlendirme amacına hizmet etmesi yönüyle de önemli olduğunu vurgularken, İl Müdürlüğü olarak bu haftayı paydaşlara yönelik yapılan çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.
 
Hafta kapsamında birçok Kurum, Kuruluş ve sivil toplum kuruluşunu ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Gedikli, özellikle Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda paydaşlarla fikir birliği içerinde olduklarını vurguladı.
 
Sosyal güvenlik bilincinin erken yaşlarda oluşması bakımından geleceğin teminatı çocukları da unutmadıklarını söyleyen Gedikli onlara Sosyal Güvenlik Eğitim Serisinin dördüncüsü olan ‘Güven İle Sağlıklı İletişim’ konulu kitabı dağıttıklarını söyledi. Ayrıca Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen “Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi (KİTUP II) kapsamında Ankara’dan yola çıkan ve 30 ilde okulları dolaşarak çocukları bilgilendirecek Sosyal Güvenlik Otobüsünün 18 ve 20 Mayıs tarihlerinde ilimizdeki Yüzüncü Yıl ve Erdoğdu İlköğretim Okullarını ziyaret ettiğini söyleyen Gedikli, Sosyal Güvenlik Otobüsünün okulların bahçesinde bir gün geçirerek, uzmanların çeşitli oyunlar, sergiler ve etkinlikler yapmak suretiyle ilkokul öğrencilerine "sosyal güvenlik" kavramını anlatmaya çalıştığını söyledi. İl Müdürü Gedikli Sosyal Güvenlik kahramanları KİT ve KİTİ’ye çocukların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. 
   
2-444.jpg
 
İl Müdürlüğü olarak 183.121 aktif ve 141.197 emekli sigortalıya hizmet verdiklerini söyleyen Gedikli bu rakamın bakmakla yükümlü olunan ve genel sağlık sigortalıları ile birlikte 744.826 kişi olduğunu ve Trabzon nüfusunun GSS kapsamında tescil edilenler hariç %87,28 ‘inin sosyal güvenlik kapsamında olduğunu belirtti.
 
İl Müdürlüğü görevine geçtiğimiz hafta başlayan ve kendisini bu göreve layık gören Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Kurum Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı’ya teşekkür eden Gedikli, bundan sonraki süreçte de Bakanlık ve Başkanlık makamının vizyonuna uygun ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı içerisinde hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti. Öte yandan Trabzon’da kayıt dışı istihdamla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğinin altını çizen Gedikli paydaşlara yönelik rehberlik çalışmalarının da artarak süreceğini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam