Trabzon'da sokak hayvanları unutulmadı!

Ortahisar Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken sokak hayvanlarını unutmadı.   Belediye ekipleri sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı mahallelere ve yerlere mama bırakarak hayvanlar

Trabzon'da sokak hayvanları unutulmadı!
Ortahisar Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken sokak hayvanlarını unutmadı.
 
Belediye ekipleri sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı mahallelere ve yerlere mama bırakarak hayvanların aç kalmasını önlüyor. Periyodik olarak belli yerlere bırakılan mamalar, soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan köpek ve kedi gibi sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor. 
 
BÜTÜN YIL BOYUNCA YEM BIRAKILIYOR
 
Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Lütfi Aydın  sadece kışın değil, bütün bir yıl boyunca sokak hayvanlarına beslenmeleri için mama bırakıldığını belirterek, kışın ise kar nedeniyle hayvanlar yiyecek bulmakta zorlandıkları için bırakılan yem miktarını daha da artırdıklarını söyledi.
 
sokak-(2).jpg
 
Saldırgan köpeklerin de toplandığını kaydeden Aydın, "Ekiplerimiz ayrıca kulağında küpe bulunmayan  başıboş köpekleri, tedaviye muhtaç hasta hayvanları da toplayıp Büyükşehir Belediyesi'nin Hayvan Barınağı'na getirerek burada yapılan aşılama, kısırlaştırma ve tedavi işlemlerine de yardımcı oluyor. Saldırgan köpekleri de topluyoruz ancak bunlar barınakta beslenerek, tekrar sokağa bırakılmıyor. Bütün yıl boyunca köpekler takip edilerek aşılama, kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılıyor. Sokak hayvanlarına  yem bırakılma işlemi sadece kışın değil; bütün yıl boyunca sürüyor. Düzenli olarak haftanın belirli günleri sokak hayvanları için değişik yerlere mama bırakılıyoruz." ifadelerine yer verdi. 
 
sokak-(3).jpg
 
sokak.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam