Trabzon'da Ramazan Etkinlikleri'nin 8.'si yapılacak

Trabzon'da her yıl yapılan Ramazan Etkinlikleri'nin bu yıl 8.'si yapılacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 8. kez yapılacak Ramazan Etkinlikleri'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.    Yenimahalle'deki İpekyolu Fuar a

Trabzon'da Ramazan Etkinlikleri'nin 8.'si yapılacak

Trabzon'da her yıl yapılan Ramazan Etkinlikleri'nin bu yıl 8.'si yapılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 8. kez yapılacak Ramazan Etkinlikleri'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor. 
 
Yenimahalle'deki İpekyolu Fuar alanında gerçekleştirilecek etkinlikler 6 Haziran Pazartesi günü akşamı saat 21.00’da yapılacak açılışla başlayacak. 2015 Dünya Kur’an’ı Kerim okuma birincisi Ferruh Muştuer’in Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayacak açılışta Trabzon Büyükşehir Belediye Kanuni Mehter Takımı da konser verecek. Etkinlikler kapsamında yapılacak sahne programları 3 Temmuz Pazar günü, diğer etkinlikler ise 10 Temmuz Pazar günü sona erecek.
 
Saat 22.00’da başlayacak etkinliklerde dini sohbet programları, Mehteran konserleri, Hacivat-Karagöz, skeçler, Meddah gösterileri, ney dinletileri, yarışmalar, tiyatro oyunları gibi programların yer alacağı etkinlikler teravih namazlarından sonra başlayacak. Her yaşa hitap eden programlarla 7’den 70’e her Trabzonlu Ramazan ayının manevi iklimini hep birlikte yaşayacak.
 
ETKİNLİKLERDE YER ALACAK PROGRAMLAR
 
Etkinlikler kapsamında ilk tasavvuf musikisi konserini 10 Haziran Cuma günü akşamı Mustafa Fidan verecek. 12 Haziran Pazar günü Eşref Ziya Terzi, 17 Haziran Cuma Mehmet Kemiksiz, 21 Haziran Salı günü Umut Mürare ilahi ve ezgi konserleri ile Trabzonlularla birlikte olacak. 24 Haziran Cuma günü akşamı ise 2015 yılında yapılan 25 yaş altı Dünya Kur’a-Kerim birincisi Mohamed Ragab Abdulgayed Basis’in Kur’an tilavetinin ardından topluca teravih namazı kılınacak. 26 Haziran Pazar günü Sedat Uçan, ilahi konseri, 28 Haziran Salı günü akşamı ise Hüseyin Serdar Birinci tasavvuf musikisi konseri verecek. Etkinliklerin sahne programı Celaleddin Ada’nın vereceği tasavvuf musikisi konseri ile 3 Temmuz Pazar günü sona erecek.
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN İLÇELERDE İFTAR PROGRAMI
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu Ramazan’da da ilçelerde iftar programları düzenleyecek. İki yıldan beri yapılan ve büyük ilgi gören iftar programları ile ilçelerdeki vatandaşları bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi bu yıl da tüm ilçelerde iftar verecek. İlçe belediyeleri ile ortaklaşa düzenlenecek iftar programlarına vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. İlçelerde yapılacak iftar programlarının ilki Ramazan ayının birinci günü Hayrat’ta yapılacak.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının Müslümanlar için müstesna bir ay olduğunun altını çizerek, "Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevginin, barışın, kardeşliğin yükseldiği, birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan ayı, Trabzon'da da aynı anlayışla idrak edilmekte ve tüm dünyaya bu mesajı sunmaktadır. Ahiret hayatını kazanmak için çok büyük bir öneme haiz olan Ramazan ayında Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl 8'sini gerçekleştireceğimiz etkinlikler ile Ramazan akşamlarına farklı bir anlam ve güzellik katmak üzere halkımızla bir araya gelerek bu ayın ruhunu birlikte yaşayacağız. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan aylarını tebrik ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler