Trabzon'da öğretmenler Avrupa yolunda

Trabzon’un Kaşüstü Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) Avrupa Birliği Projeler Ekibi Yomra Kaymakamı Ahmet Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.Yomra Kaymakamı Ahmet Yıldırım, Erasmus KA102 Mesleki Eğitim Personelinin Öğrenme Hareketliliği Projeleri kapsamın

Trabzon'da öğretmenler Avrupa yolunda

Trabzon’un Kaşüstü Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) Avrupa Birliği Projeler Ekibi Yomra Kaymakamı Ahmet Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.

Yomra Kaymakamı Ahmet Yıldırım, Erasmus KA102 Mesleki Eğitim Personelinin Öğrenme Hareketliliği Projeleri kapsamında hazırlanan “Mesleksel Gelişim” başlıklı projenin kabul edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, projenin öğrencilerin ileri yaşamlarında kariyer planlamalarında büyük rol oynayacağını söyleyerek, projeyi gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşıyan ise, projenin kabulünden en az katılımcılar kadar heyecan duyduğunu ve projeyi hazırlayan öğretmenlerle gurur duyduğunu ifade etti. Yomra Halk Eğitim Müdürü Seymen Eroğlu da, katılımcılara yabancı dil desteği ve günlük İngilizce konusunda Halk Eğitim bünyesinde kurs açabileceklerini belirtti.

Erasmus KA102 Mesleki Eğitim Personelinin Öğrenme Hareketliliği Projeleri kapsamında hazırlanan “Mesleksel Gelişim” başlıklı proje teklifi uygunluk kriterlerini karşılayarak AB tarafından kabul edildi. Proje ile Kaşüstü ÇPAL öğretmenleri, mesleklerini seven, çalışma hayatlarından memnun gençler yetiştirmek adına öğrencilerin kariyer gelişimine yönelik yapılan çalışmaları yerinde incelemek için İspanya ve İsveç’e gidecek.

Maliyeti 27 bin 500 avro olan Proje; Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu"nun onayı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yürütülen IPA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında sağlanan hibeyle gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında 7 öğretmen Ocak ayında İspanya’nın Malaga şehrine, 7 öğretmen ise İsveç’in Stockholm şehrinde ziyaretlerde bulunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler