Trabzon'da öğrencilere tarama!

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Trabzon’da ortaokul öğrencilerine yönelik kalp sağlığının önemini vurgulamak ve farkındalığı arttırmak, amacıyla sağlık taraması yapıldı.Konuyla ilgili yapılan açıklamada,

Trabzon'da öğrencilere tarama!

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Trabzon’da ortaokul öğrencilerine yönelik kalp sağlığının önemini vurgulamak ve farkındalığı arttırmak, amacıyla sağlık taraması yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, öğrencilerde erken teşhisle olası sorunların önüne geçmek amaçlı “Kalp Sağlığı Taraması” planlandığı belirtilerek “Bu amaçla planlanan kalp sağlığı taraması ilk olarak Yol-İş İlköğretim Okulu'nda 13-17 Nisan tarihleri arasında yapılmakta ve tarama programı Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde görevli kardiyoloji uzmanları ve hemşireleri tarafından yürütülmektedir” denildi.

20150416aw385658_02.jpg

Muayeneyi gerçekleştiren ve sonuçları değerlendiren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan Şahin “Amacımız tanısı ve şikayeti olmayan öğrencilerimizin kardiyolojik problemlerini tespit ederek erken teşhise olanak sağlamaktır. Ekokardiografi ile konjenital kalp anomalilerini, kalp kapağı kaçaklarını ve kalp yetmezliği gibi hastalıkları teşhis edebiliyoruz. Ön muayene sonucunda sorun tespit ettiğimiz öğrencilerin sonuçlarını okul yönetimi aracılığıyla velilerle paylaşıyoruz ve velilerimizi çocuklarını çocuk kardiyolojisine götürmeleri gerektiği yönünde bilgilendiriyoruz” dedi.

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Halit Çınarka da “Kalp sağlığının önemine dikkat çekmek ve çocuklardaki kalp hastalıklarının erken teşhisine ve tedavisine olanak sağlamak amacıyla öğrencilerimize kalp sağlığı taraması yapmayı düşündük. Bu çalışmayı öncelikle Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanemize yakın Yol-İş İlköğretim Okulu’nda planladık. Amacımız hastalıkların erken teşhisine ve tedavisine katkı sağlamaktır. Bu çalışmada yer alan ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

20150416aw385658_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler