Trabzon'da o proje sürüyor

Ortahisar Belediyesi yaz aylarının gelmesiyle birlikte mahallelerde yürüttüğü ‘Mahallem Temiz Kalsın’ kampanyasını aralıksız sürdürüyor.Kampanyaya bu kez de İnönü Mahallesi’yle devam edildi. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte her alanda daha temiz, daha sa

Trabzon'da o proje sürüyor

Ortahisar Belediyesi yaz aylarının gelmesiyle birlikte mahallelerde yürüttüğü ‘Mahallem Temiz Kalsın’ kampanyasını aralıksız sürdürüyor.

Kampanyaya bu kez de İnönü Mahallesi’yle devam edildi. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte her alanda daha temiz, daha sağlıklı Ortahisar’ı ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç bu tür etkinlikler düzenleyerek, çevre konusunda duyarlılığı ve bilinci artırmaya çalıştıklarına vurgu yaptı.

Çevre konusunda duyarlı bir toplumsal bilincin oluşturulmasıyla belediyenin hizmetlerinin daha iyi anlaşılabileceğine vurgu yapan Başkan Genç, “Günümüzde şehirlerin en önemli problemlerinden birini çöpler ve atık maddeler oluşturuyor. Bu konuda halkımızın bilincini ne kadar artırırsak hem atık maddeleri hem de çöpleri o miktarda azaltırız. Vatandaşlarımız daha az atık madde ve çöp ortaya çıkarırlar. Bu da atık madde ve çöp miktarını oldukça aşağı seviyelere çeker. Dolayısıyla çöplerin depolanmasına ve toplanmasına daha az kaynak ayrılmış olur. Vatandaşlarımız çöplerini ve atık maddelerini zamanında dışarıya çıkarırsa bu çöpler dışarıda fazla kalıp sağlımızı tehdit etmeden belediyemiz ekiplerince toplanır.” şeklinde konuştu.

mahalle3.jpg

AMACIMIZ ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRMAK

Çöplerin ve atık maddelerin doğada kaç yılda yok olduğu, çevreyi, sağlığı nasıl tehdit ettiği bilgisinin halka çok iyi anlatılması gerektiğini kaydeden Başkan Genç, “Çöplerin ve atık maddelerin doğada kaç yılda yok olduğu konusunu halkımızı daha iyi anlatabilirsek bu konudaki başarıyı da o oranda artırmış oluruz. Mesela biz vatandaşlarımıza bir pet şişenin doğada 400 yılda, teneke kolanın 10 yılda, kağıdın 3 ayda, alüminyum atıkların 100 yılda ancak kaybolabildiğini çok iyi anlatabilirsek hem çöp miktarını azaltırız hem de daha temiz sağlıklı bir çevrede yaşamış oluruz. Ayrıca geri dönüşümü mümkün olan maddelerin cam, metal, demir, plastik, kağıt, organik atık gibi maddelerin de ayrı ayrı ortamlarda toplanması gerektiği bilincini halkımıza kazandırırsak bu maddelerin geri dönüşümünü sağlayarak bunlardan hem enerji üretilmesi hem de yeni ürünler elde edilmesi konusunda ekonomimize katkı sağlamış oluruz. Böylece çöp miktarını azaltıp, hammadde kaynaklarımızı da tüketmeden kağıt, cam, plastik ve demir gibi atıkları geri dönüştürerek tekrar kullanıma sunmuş oluruz. Bu nedenle biz çevre ve çöp konusuna çok büyük hassasiyet gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi.

mahalle.jpg

DENETİMLER SIKLAŞTI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ise Trabzon’un çevre sorunlarını minimun düzeye indirmek için denetim ve kontrollere ağırlık verdikleri belirterek, “Sanayi tesislerinin atıkları, yeni yapılan fabrikalar, işletmeler ve diğer tesisleri sık sık denetimi yaparak yasalara aykırı bir durum tespit ettiğimizde bu işletmelere ya ceza veriyoruz ya da gerekli koşulları sağlayana kadar kapatıyoruz. Bir yandan da şehrimizde çevre bilincinin oluşturulması için yürütülen kampanya ve çalışmalara katılarak bunları destekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Kampanyaya, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çifçi, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Adıgüzel, ALO 181 Çevre Hattı çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

mahalle4.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam