Trabzon'da maraton heyecanı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısı ile Cidde Turizm Fuarı, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde düzenlenen BM Genel Kurulu, 2015 Sonrası Kalkınma Gündemine İlişkin Uygulama Araç

Trabzon'da maraton heyecanı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısı ile Cidde Turizm Fuarı, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde düzenlenen BM Genel Kurulu, 2015 Sonrası Kalkınma Gündemine İlişkin Uygulama Araçları ana başlıklı üst düzey tematik toplantısı, 22 Şubat Pazar günü koşulacak "35. Uluslar arası Yarı Maratonu” ile 20. Halk Koşusu ve bu yıl 20 Şubat-1 Mart tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek Trabzon Kitap Günleri hakkında bilgi verdi.
Basın toplantısında, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İl Gençlik Spor Müdürü Cemalettin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, İpragaz Bölge Müdürü Yılmaz Aksu’da hazır bulundu.

dsc_4236.jpgBaşkan Gümrükçüoğlu son 15 gün içerisinde katıldıkları uluslararası toplantılar ve yaptıkları temaslar hakkında bilgi vererek “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA)’nın organizasyonluğunda 4-7 Şubat tarihleri arasında Cide’de her yıl yapılan Turizm Fuarına katıldık. Rize Valisi, Rize Belediye Başkanı, Artvin ve Giresun Valimiz ile birlikte bu fuara katılarak şehrimizin ve tüm bölgemizin tanıtımını yaptık. Bu fuarda ayrıca Trabzon’umuzdan büyük firmaların da olması ve Trabzon’u tanıtmaları bizleri ayrıca sevindirdi. Daha sonra 9-10 Şubat tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde düzenlenen BM Genel Kurulu, 2015 Sonrası Kalkınma Gündemine İlişkin Uygulama Araçları ana başlıklı üst düzey toplantısına katıldık.

Burada ülkemizi temsilen bir sunum yaptık ve ayrıca şehrimizin tanıtımına katkıda bulunduk.69. BM Genel Kurul toplantısında 2015 sonrası kalkınma gündeminin etkili bir şekilde uygulanmasında parlamento, şehir ve yerel yönetimlerin önemine vurgu yapıldı. Bu toplantıda ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasında teknoloji ama teknolojide yenilik ayrıca patent ve inovasyon konularında önemli adımların gerçekleştirilmesi ve kapasiteyi artırma hususları üzerinde sunumlarda bulunduk.

Bütün dünyanın orada mutabık kaldığı husus ülkeler arası alışverişlerde ülkelerin birbirlerine güvenilebirlik ve bir ülkenin diğer ülkedeki yatırımlarında güvenilebilirlik özellikle de hesap verilebilirliğin önemine vurgu yapıldı. Programa ülkemizi temsilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Ankara Milletvekili Bülent Kuşçuoğlu ve İçişleri Bakanlığı Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ekrem Canalp’tan oluşan heyetle birlikte katıldık” ifadelerini kullandı.

TRABZON’DA YARI MARATON HEYECANI

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında yapılan "Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu" ve "Halk Koşusu" hakkında bilgi veren Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün Ortaklaşa düzenledikleri “35. Uluslar arası Yarı Maratonu” ile “ 20. Halk Koşusu” 22 Şubat Pazar günü koşulacağını ifade ederek, “Maratona her yıl ülkemizden yüzlerce atletizm lisanslı sporcuların yanı sıra, Türki Cumhuriyetlerden ve çeşitli ülkelerden sporcuların katılmakta. Geçen yıl 258 yerli ve yabancı sporcunun katıldığı maratona bu yıl 325 yerli ve yabancı sporcu elektronik ortamda kayıt yaptırdı. Kayıtların sona ereceği 21 Şubat Cumartesi saat 17.00’a kadar sporcu sayısının daha da artacağı tahmin ediliyor. Maraton’a katkı sağlayan kurum ve kuruluşlar ile sponsor olan İpragaz’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

MARATON KENTİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

İl Gençlik Spor Müdürü Cemalettin Yazıcı ise Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, “Trabzon her türlü büyük organizasyonları yapabilecek seviyeye ulaşmış bir şehirdir. Önümüzdeki süreçte şehrimize yeni büyük organizasyonlar kazandırma adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tarz organizasyonlarda kentin tüm kurum ve kuruluşları birer paydaş olarak katkı vermektedir. Bu yıl halk koşusunun daha görkemli olmasını istiyoruz. Trabzon bir spor şehri. Tesislerimizin doluluk oranı yüzde 90’nı geçti. Bunda Büyükşehir Belediyemizin ulaşım desteği ile milli eğitim Müdürlüğümüzün destekleri etkili olmuştur” ifadelerini kullandı.

Haydar Revi ise konuşmasında İpragaz olarak yaklaşık 20 yıldan beri maratona ve halk koşusuna destek verdiklerini kaydederek desteklerini bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi.

HALK KOŞUSU SAAT 8.30, MARATON İSE 09.00’DA BAŞLAYACAK.

35. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu koşusu Pazar günü saat 09.00'da sahil Emperyal üst geçidi altından başlayacak, Yıldızlı mevkiinden dönülerek yine aynı yerde tamamlanacak. Yarışmada 18-39 yaş bay bayan sporculardan dereceye girenlerden birinciye 3 bin , ikinciye 2 bin, üçüncüye bin, dördüncüye 500, beşinciye 300, altıncıya ise 200, 7,8,9,10'cu olan sporculara ise 100'er dolar ödül verilecek.

Maratona katılan veteran bay- bayan sporculara ise 12 kategoride para ödülü verilecek. Buna göre birinciye 300, ikinciye 250 ve üçüncü olan sporculara 200 TL para ödülü verilecek.

Pazar günü 08.00'de Sahil İkram Sofrası karşısından başlayacak halk koşusunda dereceye giren bay-bayan sporculardan birinciye 500, ikinciye 300, üçüncüye 200’er TL para ödülü verilecek. Halk koşusunda yarışmayı tamamlayan tüm sporculara katılım belgesi verilecek.

Halk koşusu için kayıt yaptıracak sporular Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait Cemal Kamacı Spor Merkezi'ne 20 Şubat Cuma günü saat 17.00'a kadar başvurularını yapabilecekler.

dsc_4257.jpg2. TRABZON KİTAP GÜNLERİ

Basın toplantısında Başkan Gümrükçüoğlu 20 Şubat- 1 mart tarihleri arasında sanat, kültür ve edebiyat şehri Trabzon’da önemli bir kültürel etkinlik düzenleyeceklerini kaydetti.

Bu yıl 2’sini düzenleyecekleri Trabzon Kitap Günleri 20 Şubat Cuma Hamamizade İhsan Bey kültür Merkezi’nde saat 14.00’de açılacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Resmi açılışını 21 Şubat Cumartesi günü yapacağız. Kitap fuarına 61 Yayınevi ve 50 yazar katılacak. Akoluk Kitabevi, Beşikçi Kitabevi, Çağrı Kitabevi, Derya Kitabevi, Yolcu Kırtasiye, Ant Kırtasiye, Semerkand Yayınları, Diyanet Yayınevi, Türk Dil kurumu destek veriyor. Bir çok ünlü ismin söyleşi yapacağı ve kitap imzalayacağı fuara tüm kitap severleri davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TRABZON HALKINI SEVMEK ONLARA EN GÜZEL HİZMETİ VERMEKLE OLUR

Basın toplantısında yaptıkları diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon halkını sevmek onlara en güzel hizmeti vermekle olur” dedi. Gümrükçüoğlu Trabzon’un yaşanabilirlik düzeyini daha da yukarılara çıkarmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Trabzon’un hayat yolu olacak Kanuni bulvarında yapım çalışmalarını hızla sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kanuni Bulvarı’nın ardında gelecek olan Güney Çevre Yolu başka büyük bir dev adım olacak” ifadelerini kullandı.

Trabzon’u geleceğe taşıyacak üç gidiş, üç geliş trafik şeridine sahip olan projede 5 metre genişliğinde sağlı, sollu yaya kaldırımı bulunduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “24 km uzunluğundaki Kanuni Bulvarı’nda 8’i hemzemin, 15’i köprülü olmak üzere toplamda 22 kavşağın yanı sıra 47 köprü ve 1 viyadüğün yer aldığı dev projede 8’i çift, biri tek tüp olmak üzere 9 adet tünel bulunuyor. Trabzon’u adeta inci gerdanlık gibi kuşaklayacak ve Yıldızlı mevkiinden başlayıp Trabzon-Maçka Yolu Gözalan mevkiinde son bulacak dev bulvarında çalışmalar tam gaz devam ederken, 2015 yılı sonuna kadar yolda önemli mesafeler alınması hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam