Trabzon'da mahalleli kararını verdi! Faroz mu Yalı mı?

Bir süredir Trabzon'da tartışma konusu olan Ortahisar ilçesi Yalı Mahallesi'nin isminin eski ismi olan "Faroz" olarak değiştirilmesiyle ilgili halk oylaması sona erdi. Esentepe Mahallesi'nin de isminin "Arafilboyu" olarak değiştirilmesiyle ilgili imzalı h

Trabzon'da mahalleli kararını verdi! Faroz mu Yalı mı?

Bir süredir Trabzon'da tartışma konusu olan Ortahisar ilçesi Yalı Mahallesi'nin isminin eski ismi olan "Faroz" olarak değiştirilmesiyle ilgili halk oylaması sona erdi. Esentepe Mahallesi'nin de isminin "Arafilboyu" olarak değiştirilmesiyle ilgili imzalı halk oylaması ise 18 Şubat'ta sona erecek.

Yaklaşık 2 bin seçmeni bulunan Yalı Mahallesi'nin isminin eski ismi olan "Faroz" olarak değiştirilmesiyle ilgili yaklaşık 650 kişi oy kullanırken, bunlardan 600'u Faroz isminin olması için "evet" yönünde oyunu kullandı. Yaklaşık 50 kişi ise hayır yönünde oy kullanırken, mahallenin ismiyle ilgili son kararı belediye meclisi verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam