Trabzon'da Madde bağımlılığı masaya yatırıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği “Bağımlılığın Bilinmeyen Hikâyeleri” konulu panel Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özora

Trabzon'da Madde bağımlılığı masaya yatırıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği “Bağımlılığın Bilinmeyen Hikâyeleri” konulu panel Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanı Uzm Dr. Hüseyin Çetin Ketenci, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) İl Temsilcisi Mehmet Alp Arslan ve Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Ömer Gür katılımcıları bilgilendirdi.

Panelde; madde bağımlılığının sonuç ve zararları, belirtileri, konuyla ilgili doğru zannedilen yanlışlar, uyuşturucu madde kullandığı anlaşılan gence nasıl davranılması gerektiği, anne ve babaların çocuklarının madde bağımlısı olmaması için neler yapması gerektiği gibi hususlarda katılımcılar bilgilendirildi. Ayrıca gençleri madde kullanmaya iten nedenler ve alınması gereken tedbirleri üzerine de katılıcılara ayrıntılı şekilde açıklamalar yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam